Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ανδρέας Βασιλοπουλος - «Πρέπει να γίνει ΚΕΛ άμεσα και στην περιοχή μας»


Στην συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο rpn.gr ο κ.Ανδρέας Βασιλόπουλος Είπε μεταξύ άλλων:

«Το θλιβερό είναι ότι αντί να είμαστε μπροστά τις εξελίξεις θα βρεθούμε να μας "φορέσουν" ένα έργο με προδιαγραφές που θα καθοριστούν από αυτούς που δεν κατοικούν ούτε ενδιαφέρονται για τον τόπο.»
Ανέπτυξε επίσης  «τρεις προτάσεις με την λογική της συλλογικής δουλειάς:
  1. Να γίνει ένα Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό θέμα την Αποχέτευση και να μην το υποβαθμίζουμε σαν θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. 
  2. Να γίνει ενημερωτική ημερίδα προς τον κόσμο και τους δημοτικούς συμβούλους με κεντρική λογική επιστημονικών θέσεων που θα πρέπει οι ομιλητές να τις αποδείξουν επιστημονικά και όχι πολιτικά. Το αποτέλεσμα αυτό να γίνει έντυπο απλό και κατανοητό και να μοιραστεί στον κόσμο.
  3. Να φτιαχτεί μια ειδική επιτροπή από τεχνικούς συμβούλους που θα μπορούν να απαντήσουν και αναφέρομαι σε ένα μικτό μοντέλο που κάθε παράταξη θα προτείνει ένα σύμβουλο και ένα πολίτη, κατά προτίμηση από τον δήμο μας  ως εξειδικευμένο πάνω σε αυτά τα θέματα. Έτσι να υπάρχει ένα μικτό μοντέλο κόσμου και πολιτικής διοίκησης, το  οποίο να συναποφασίζει ως επιτροπή, να ενημερώνει, να εισηγείται και να παρακολουθεί. Είναι κάτι μόνιμο το οποίο μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, εγώ πιστεύω, ότι πρέπει να υπάρχει.»
Παρακολουθήστε τα υπόλοιπα 

4 σχόλια:

  1. Το ΚΕΛ υπάρχει και είναι στην Ψυτάλεια.Με ελάχιστο κόστος λύνεται το αποχετευτικό οριστικά ,άρτιο τεχνικά και για πάντα.Τα υπόλοιπα είναι εξώφθαλμα παράλογα.Και δεν περνάνε με τίποτα από κοινοτικές υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν δεν γίνει το έργο σύνδεσης με Ψυττάλεια όπως έπραξαν όταν έπρεπε και όπως έπρεπε οι Δήμοι Παλλήνης και Σαρωνικού το 2011 (έχοντας από τότε υπογεγραμμένες σχετικές Πράξεις ένταξης των σχετικών έργων σύνδεσης), τότε η λύση Πλατύ χωράφι είναι δεδομένη (και μάλιστα με Β' βαθμού επεξεργασία) και αυτό δεν αλλάζει διότι το Π.Δ. της 27.8.2014 (ΦΕΚ 416/Δ/14) εναρμονίζεται νομικά με τις κατευθύνσεις - αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ και η Ελλάδα ως υπόλογοι απέναντι στην Ε.Ε δεν μπορεί να αρχίζει από την αρχή μελέτες για άλλο χώρο και άλλο έργο, δεδομένου ότι η λύση ΚΕΛ Πλατύ χωράφι μετά την έκδοση του ΦΕΚ βρίσκεται στο 4ο Στάδιο Ωρίμανσης (για ένταξη στη χρηματοδότηση, τεύχη, κλπ), μετά το οποίο αρχίζει σύμφωνα με τον νόμο το 5ο Στάδιο Ωρίμανσης που είναι η κατασκευή. Ο καλύτερος λοιπόν δρόμος - μονόδρομος από οικονομική κλπ άποψη και ταχύτητα λύσης του αποχετευτικού είναι η λύση Ψυττάλεια, για όσους καταλαβαίνουν και δεν είναι "κωλυμένοι" για τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα. Όσο για τα "πρόστιμα" διαψεύστηκαν οι κασσάνδρες τουλάχιστον όσον αφορά το Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, δεδομένου ότι κατόπιν σχετικών προσφυγών οι Κοινοτικοί έλεγχοι απέδειξαν τις ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ - νυν ΥΠΕΚΑ και το ίδιο θα δείξει και ο έλεγχος που διατάχθηκε αρμοδίως στις 21.10.2014, πράγμα που παραδέχεται πλέον και το ΥΠΕΚΑ. Στα Σπάτα κάποιοι ξέρουν καλά. Κατά τα άλλα οι τρεις γιατροί της Ραφήνας περί άλλων τυρβάζουν και εκφοβίζουν την αδύναμη δημοτική τους αρχή που κληρονόμησε τις κωλοτούμπες του ενός εξ αυτών και αρχηγού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
    η Ελλάδα ως υπόλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πρόστιμα θα πέσουν σε βάρος της Ελλάδας αλλά θα τα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο, οπότε ΟΠΑτις ο εισαγγελέας για κακούργημα κατά των υπαιτίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου