Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα μεταδίδεται και από τους νεκρούς

Ο Έμπολα μεταδίδεται και από τους νεκρούς
Οι πρακτικές ενταφιασμού στη δυτική Αφρική είναι ο κύριος παράγοντας εξάπλωσης του Έμπολα, αναφέρουν ερευνητές.
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, αν δεν αλλάξει ο τρόπος ενταφιασμού των νεκρών δεν θα υπάρξει πρόοδος στην ανάσχεση της επιδημίας.
«Η προετοιμασία του σώματος του νεκρού και οι τελετές ενταφιασμού στη δυτική Αφρική ευθύνονται για την εξάπλωση της επιδημίας», δήλωσε ο Γιαν Μέντλοκ αναπληρωτής καθηγητής Βιοιατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Όρεγκον.
«Οι νεκρώσιμες τελετουργίες συχνά περιλαμβάνουν το πλύσιμο του σώματος του νεκρού, το οποίο μπορεί ακόμη να μεταδώσει τον ιό ή το να τον ακουμπούν και να τον φιλούν», διευκρίνισε ο Μέντλοκ.
Την ίδια ώρα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει πειραματικά μια εξέταση άμεσης διάγνωσης του ιού Έμπολα στη Γουινέα, και συγκεκριμένα ένα τεστ που θα δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά.
Παράλληλα, έρευνα σε ποντίκια που διεξήχθη στις ΗΠΑ έδειξε ότι γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στην αντίδραση που θα έχει ένας οργανισμός που προσβάλλεται από τον ιό Έμπολα.
Κάποιοι οργανισμοί αντιστέκονται εντελώς στη μόλυνση, ενώ άλλοι έχουν συμπτώματα σχετικά ήπια και άλλοι πολύ σοβαρά με εσωτερική αιμορραγία και πολυοργανική ανεπάρκεια, γεγονός που οδηγεί στον θάνατο.


Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου