Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ταξίδι στα πιο διάσημα φεστιβάλ φωτός της Ευρώπης

Ταξίδι στα πιο διάσημα φεστιβάλ φωτός της Ευρώπης
Καθώς ο χειμώνας κάνει την εμφάνιση του, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις διατηρούν κάτι από τη λάμψη του καλοκαιριού, στολίζοντας κτήρια, διάσημα αξιοθέατα και πάρκα με φωτεινά έργα τέχνης!

Ταξιδέψτε από την Σουηδία ως το Βέλγιο και από την Γαλλία ως τη Φινλανδία και ανακαλύψτε τα επτά πιο εντυπωσιακά Φεστιβάλ Φωτός σε όλη την Ευρώπη.

Φώτα στην Alingsås, Σουηδία



Πότε: από 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014

Η πόλη Alingsås, κοντά στο Γκέτεμποργκ στη δυτική Σουηδία, αγαπά τα φώτα. Η πόλη έχει ακόμα και ειδικό λογαριασμό στο Instagram, για να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις, που μπορούν να δουν οι επισκέπτες της. Οι καινοτομίες εδώ περιλαμβάνουν βόλτες με άλογο στα έργα φωτός, αλλά και τη δυνατότητα να σχεδιάσετε το δικό σας λαμπερό γλυπτό και να το παρουσιάσετε σε έκθεση.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Φεστιβάλ Φωτός, Άμστερνταμ, Ολλανδία



Πότε: από 27 Νοεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου 2015

Το μοναδικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ φωτός, που μπορείτε να απολαύσετε από την άνεση ενός φιλόξενο σκάφους σας υποδέχεται στην πόλη του Άμστερνταμ. Αν νομίζατε ότι η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, ήταν διάσημη μόνο για τα κόκκινα φώτα της, η φινετσάτη αυτή γιορτή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Παράλληλα, με τις φωτεινές εγκαταστάσεις πάνω σε εντυπωσιακά πλοία θα δείτε ακόμα πολλά φωτισμένα καταστήματα, καφετέριες και μουσεία.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Φεστιβάλ Φωτός, Γάνδη, Βέλγιο



Πότε: από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2015

Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά κομμάτια του τελευταίου φεστιβάλ φωτός στην πόλη της Γάνδης ήταν ένας καθεδρικός ναός, φωτισμένος με 55.000 LED! Αυτό ήταν το 2012 και όλα είναι ήδη σχεδόν έτοιμα για την επόμενη διοργάνωση, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο πολιτιστικό ημερολόγιο της Γάνδης, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος ταξιδιωτών από όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Glow, Αϊντχόβεν, Ολλανδία



Πότε: από 8 έως 15 Νοεμβρίου 2014

Η εταιρεία Philips ξεκίνησε την κατασκευή φωτιστικών και λαμπτήρων το 1892 στο Αϊντχόβεν και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ολλανδικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Γιορτάζοντας αυτή την παράδοση όλη η πόλη φωτίζεται μέσω παράξενων γλυπτών και ευφάντσατων εγκαταστάσεων για τις ανάγκες του Glow.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Γιορτή των Φώτων, Λυών, Γαλλία



Πότε: από 5 έως 8 Δεκεμβρίου 2014

Το ήχος και φως είναι μια γαλλική εμμονή και η σύγχρονη ιδέα ενός καλλιτεχνικού φεστιβάλ φωτός αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Όταν οι Γάλλοι δεν είναι αρκετά απασχολημένοι με το φωτισμό του αγαπημένου του κάστρου, στρέφουν την προσοχή τους στη Λυών. Εκεί αυτό που ξεκίνησε ως μια καθολική παράδοση έχει πλέον εξελιχθεί σε μια εντυπωσιακή γιορτή φωτός, με αποκορύφωμα το μαγευτικό show με φώτα με επίκεντρο την βασιλική Notre-Dame de Fourvière, η οποία δεσπόζει περίλαμπρη στον ορίζοντα της πόλης.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Φωτίζοντας το York, Αγγλία



Πότε: από 29 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου 2014

Η Αγγλία άργησε να μπει δυναμικά στη μόδα των φεστιβάλ φωτός και το Yorkshire έβαλε στόχο να το αλλάξει αυτό. Μπορεί η Γιορτή του Χάντερσφιλντ να είναι εξίσου εντυπωσιακή, το Φεστιβάλ του York, όμως, είναι μεγαλύτερο και πιο διάσημο. Ορόσημα της πόλης, όπως το δημαρχείο, ο Πύργος Clifford, ακόμα και ένα κομμάτι από τα τείχη της θα φωτιστούν από μερικές εκατοντάδες χρωματιστά φίλτρα με ρομαντικές απεικονίσεις τον επόμενο μήνα.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Lux, Ελσίνκι, Φινλανδία



Πότε: από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας να προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες, που αποφασίζουν να κάνουν αυτό το μακρινό ταξίδι ως το Ελσίνκι, αλλά η πρωτεύουσα της Φινλανδίας είναι λαμπερή από μόνη της. Κατά τη διάρκεια του Lux τα φωτεινά έργα τέχνης στο κέντρο της πόλης και στο πολιτιστικό κέντρο Cable Factory προσθέτουν περισσότερη λάμψη. Θα χρειαστείτε το παλτό σας για να απολαύσετε τις υπαίθριες εγκαταστάσεις, αλλά αξίζει τον κόπο.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου