Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πώς η Scarlett Johansson κατέστρεψε αυτή την εισηγμένη εταιρεία

Πώς η Scarlett Johansson κατέστρεψε αυτή την εισηγμένη εταιρεία
Η εταιρεία Sodastream ξεκίνησε τη χρονιά εντυπωσιακά: Προσέλαβε την πανέμορφη ηθοποιό του Χόλιγουντ Scarlett Johansson ως “παγκόσμια πρέσβειρά” της και υποσχέθηκε να
ανταγωνιστεί τους κολοσσούς της Pepsi και της Coca Cola.
Πώς θα το έκανε αυτό; Η Sodastream πουλά συσκευές που επιτρέπουν στο χρήστη να προσθέσει ανθρακικό σε οποιοδήποτε ποτό ο ίδιος επιθυμεί.
Όμως έκτοτε, η μετοχή της ισραηλινής εταιρείας έχει χάσει τη μισή κεφαλαιοποίησή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας από τα επίπεδα των 55 δολαρίων τον Ιανουάριο, στα 21 δολάρια. Οι πωλήσεις της μειώνονται και οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων της φουντώνουν, καθώς η Sodastream έχει παρουσία στη Δυτική Όχθη.
Σε μία προσπάθεια να δώσει τέλος στην κατρακύλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης. Εγκαταλείπει το εργοστάσιό της στη Δυτική Όχθη και στρέφεται προς πιο υγιεινά προϊόντα, που έχουν ως βάση το νερό και κατ΄ επέκταση περιέχουν λιγότερες θερμίδες.
Ο CEO, Daniel Birnbaum, υπόσχεται να διορθώσει τα πράγματα για τους μετόχους και το σχέδιό του για να το κάνει αυτό είναι κάνοντας το νερό “συναρπαστικό”.
“Κάναμε λάθος όταν ξοδέψαμε εκατομμύρια δολάρια για ένα διαφημιστικό που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl, για να βάλουμε την Scarlett Johansson να πει 'Συγνώμη Pepsi και Coke'. Και αυτό γιατί ο κόσμος δεν θέλει να πίνει Coca Cola. Ψάχνει για τρόπους να πίνει περισσότερο νερό. Ήταν λάθος μας και ζητάμε συγνώμη”, είπε στον Independent.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου