Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

M. Χαρακόπουλος: Η Πολιτεία να βοηθήσει τους τρίτεκνους και πολύτεκνους


Το χρέος της πολιτείας να δει θετικά τα αιτήματα των πολυτέκνων και τριτέκνων ζητά με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.Ο Θεσσαλός πολιτικός χαρακτηριστικά αφού αναφέρει ότι «η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε οδυνηρό βαθμό τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με αποτέλεσμα το ήδη τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας να γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο» καλεί την πολιτεία ως χρέος οφειλής να δει θετικά τα αιτήματα των τριτέκνων, ιδιαίτερα τα θεσμικού χαρακτήρα, που είναι εφικτά». Αφορμή για την παρέμβασή του στάθηκε σειρά αιτημάτων που του υποβλήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λάρισας.

Ο γαλάζιος βουλευτής απευθύνει την  αναφορά του προς τους υπουργούς Μεταφορών, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Προνοίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ανάμεσα στα μέτρα ανακούφισης που ζητά να εξεταστούν είναι η ένταξη τους στα μειωμένα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί μετά την ενηλικίωση του παιδιού να δίνεται στα υπόλοιπα τέκνα, η υπαγωγή των τριτέκνων Δημοσίων Υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων-μεταθέσεων, η επαναπρόσληψη των τριτέκνων που είναι σε διαθεσιμότητα, η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων, και η ένταξη τους στην κατηγορία όσων πληρώνουν μειωμένα δημοτικά τέλη.

Γιάννης Απέργης

1 σχόλιο:

  1. Άσε ρε, κάνε καμιά κολοτούμπα στους τοκογλύφους και υπόγραψε τα μνημόνιά τους που μας αφήνουν άνεργους και απένταρους. Ξεφτίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου