Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

15 λεπτά: Τόσα έχει στη διάθεσή του ένας άντρας για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα

15 λεπτά: Τόσα έχει στη διάθεσή του ένας άντρας για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα
Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στα γονίδια του εγκεφάλου που ελέγχουν την επιλογή του συντρόφουΤόσο χρόνο χρειάζεται ο εγκέφαλος των εκπροσώπων του ωραίου φύλου για να αποφασίσει αν θα υποκύψει στο φλερτ των αρσενικών, γι΄αυτό και οι άντρες θα πρέπει να έχουν μελετήσει καλά τις κινήσεις τους!
Σύμφωνα με επιστήμονες του «Case Western Reserve University» στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η έρευνα επικεντρώθηκε στα γονίδια του εγκεφάλου που ελέγχουν την επιλογή του συντρόφου.

Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ένα και μόνο γονίδιο που οι μελετητές έχουν βαπτίσει «Dati», καθορίζει αν μία γυναίκα θα ενδώσει στα κολακευτικά σχόλια των αντρών.

Η έρευνα των Αμερικανών ερευνητών διεξήχθη σε θηλυκά έντομα, ο εγκέφαλος των οποίων, σύμφωνα με τους ειδικούς, εμφανίζει πολλές ομοιότητες με τον γυναικείο.

«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σε ότι αφορά το γονίδιο "Dati", είναι ότι, οι γυναίκες που έχουν μεταλλαγμένο αυτό το γονίδιο, δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα υποκύψουν στο φλερτ των αρσενικών όσο κι αν αυτά προσπαθήσουν σκληρά να τις σαγηνεύσουν». Υπό φυσιολογικές συνθήκες , τα θηλυκά έντομα αποφάσισαν να επιλέξουν το ταίρι τους μέσα σε 15 λεπτά. «Εάν το αρσενικό δεν καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του θηλυκού το πολύ σε 30 λεπτά, τότε σίγουρα έχει αποτύχει», επισημαίνουν οι αμερικανοί ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου