ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ Ψάρι & Θαλασσινά
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Υλικά -1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1½ λεμόνι (τον χυμό του)
-4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
-1/4 φλιτζανιού νερό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Tips: Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
Υλικά -1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1½ λεμόνι (τον χυμό του)
-4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
-1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
-1/4 φλιτζανιού νερό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Tips: Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου