Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί η Χίλαρι ξέχασε να οδηγεί

Οι πλούσιοι έχουν χάσει δεξιότητες της καθημερινότητας που για όλους είναι ρουτίνα.Η Χίλαρι Κλίντον είπε, σε συνέδριο αντιπροσώπων αυτοκινήτων, ότι έχει 18 χρόνια να
οδηγήσει. Εχει περάσει και χειρότερα, θα έλεγε κανείς. Αλλά η εκμυστήρευση της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ υπενθυμίζει ότι ο πλούτος και η εξουσία απομακρύνουν από την φυσιολογική ζωή τους πιο προνομιούχους ανάμεσά μας - και ότι μερικές φορές αυτό δεν τους αρέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχασε την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας, που τον προσπέρασε εντελώς, όταν ανέλαβε την εξουσία, το 1997. Οπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Τόνι Μπλερ, πέρασαν 10 χρόνια προτού αποκτήσει δικό του e-mail, και μάθει να στέλνει γραπτά μηνύματα από το κινητό του.

Και φυσικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά από όσα εμείς οι υπόλοιποι θεωρούμε δεδομένα.

Ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκηπας Κάρολος έβαζε τον δικό του μπάτλερ να αλείφει την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά του, αν και το παλάτι το διέψευσε. Και η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένει να οδηγεί η ίδια την Range Rover της όταν κάνει διακοπές στο παλάτι του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

«Για πολλούς, βεβαίως, το να ζεις σαν βασιλιάς είναι ακριβώς ένας από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να είσαι πλούσιος», γράφει ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα μίλησε με την Σάρα Βέστιν Ραχμάνι, ιδιοκτήτρια εταιρείας που παρέχει οικιακό προσωπικό. Η Σάρα, λοιπόν, συμφωνεί ότι οι πλούσιοι πελάτες έχουν χάσει δεξιότητες της καθημερινότητας που για όλους εμάς είναι ρουτίνα, επειδή έχουν συνηθίσει να τους υπηρετούν.

«Αλλά αυτό βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα, εκτός αν γίνουν φτωχοί. Εγώ, ας πούμε, δεν είμαι καλή οδηγός, και αποφάσισα να έχω σωφέρ για να είμαι πιο ασφαλής. Αν έπρεπε να πάρω ξαφνικά το τιμόνι στα χέρια, δεν θα ήταν καλό πράγμα», λέει η Σάρα.

«Βεβαίως, σχεδόν κανείς από τους πελάτες μου δεν κάνει δουλειές του νοικοκυριού. Είναι σίγουρο ότι δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τα πλυντήρια των ρούχων και των πιάτων στο σπίτι τους. Δεν ξέρουν να χειρίζονται ούτε τα συστήματα ασφαλείας. Από αυτή την άποψη είναι λίγο σαν παιδιά», προσθέτει.

«Ξέρουν όμως ποιόν να καλέσουν για να τους βοηθήσει, είτε είναι ο μπάτλερ, η οικονόμος ή ο προσωπικός βοηθός τους», καταλήγει η Σάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου