Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΙΘΑΝΩΝ ΡΗΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΕΜΠ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΚΗΣ

Ο κ. Κυριάκος Γκίκας, ο οποίος εδώ και χρόνια αγωνίζεται για το θέμα του ΧΥΤΑ που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Γραμματικό έστειλε μια επιστολή στον κ. Τσιαμπάο, καθηγητή
ΕΜΠ ο οποίος είχε εκπονήσει μια μελέτη σχετικά με αυτό το θέμα το 2012. Στην επιστολή θέτει σημαντικά ερωτήματα. Σας την παραθέτουμε:

Αξιότιμε κύριε Τσιαμπάο,
Στις 07/10/2013 μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των ΧΥΤΑ επισκέφτηκαν το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή περιβάλλοντος σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της πράξης βεβαίωσης παράβασης για το ΧΥΤΑ
Γραμματικού.
Τα μέλη της επιτροπής ήταν, Ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος ΠΡΩΣΥΝΑΤ & μέλος επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Ο κ. Χαρίλαος Μαρμάρου, Μηχανολόγος Μηχανικός μέλος της επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Φυλής.
Και ο Νομικός σύμβουλος, επίκουρος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, κ. Γεώργιος Μπάλιας.
Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε ότι έχουν κατατεθεί στην Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προς εξέταση, αντίγραφα μελετών για το εν λόγω θέμα.
Με σχετική αίτηση απευθυνόμενος προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος (2836/8-10-2013/ Ε.Υ.Ε/Τ.Ν.Ε.) ζήτησα αντίγραφο των μελετών αυτών όπου και παρέλαβα.
Θεωρώ ότι και η γνώση αλλά κυρίως η θέση που κατέχετε σας δημιουργούν ηθική και νομική υποχρέωση να απαντήσετε (με απλά λόγια διότι είμαι ένας ''μη ειδικός'' στα θέματα που πραγματεύονται οι μελέτες) στα εξής τρία ερωτήματα.
1) Ποια είναι τα συμπεράσματα που καταλήξατε μετά από την επιστημονική σας έρευνα στην Τεχνική σας Έκθεση;
2) Υπάρχει κάποια διαφορά ή συμπίπτουν τα συμπεράσματα σας με αυτά της αρχικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Η δική σας μελέτη φέρνει ημερομηνία τον Ιούνιο του 2012 με θέμα «Εξέταση και χαρακτηρισμός πιθανών ρηγμάτων στον χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού».
3) Θεωρείτε ότι το έργο αυτό πρέπει να αποπερατωθεί και ότι μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα για το περιβάλλον;
Με Εκτίμηση
Κυριάκος Γκίκας
Κάτοικος Γραμματικού

Διαβάστε και την μελέτη του καθηγητή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου