Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τρόποι για να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονόλαιμο


Ο πονόλαιμος, εκτός από κύριο αίτιο πολλών κρυολογημάτων, είναι και ιδιαίτερα ενοχλητικός για όλους. Ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται με την ομιλία και καταπονούν τις φωνητικές τους χορδές, ο πονόλαιμος φαντάζει μαρτύριο. Πώς μπορείτε να αποφύγετε όμως τη
λήψη φαρμάκων; Με φυσικό τρόπο. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες προτάσεις για να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονόλαιμο.

Γαργάρες
Χλιαρό αλατόνερο και γαργάρες είναι μια από τις πρώτες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν έχετε ερεθισμένο λαιμό. Το αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση του ερεθισμού. Κάντε αρκετές γαργάρες καθημερινά.

Ροφήματα
Κρατήστε το λαιμό σας ενυδατωμένο με ζεστά, για να μαλακώσουν τον πόνο σας. Τσάι με μέλι είναι το συχνότερο αφέψημα για περιπτώσεις πονόλαιμου. Αντίθετα πρέπει να αποφεύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη ή αλκοόλ.

Ενυδάτωση
Προτιμήστε να αποφύγετε τα περιβάλλοντα με καπνό και γενικότερα βεβαρημένες ατμόσφαιρες, για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό. Αντίθετα τα περιβάλλοντα με υγρασία έχουν καλύτερο αποτέλεσμα για το λαιμό σας. Οι καραμέλες είναι επίσης βοηθητικές καθώς με την παραγωγή σάλιου ενυδατώνονται τα τοιχώματα του λαιμού.

Βότανα
Εναλλακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε αφεψήματα και βότανα. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία αλλά και αγορές με βιολογικά προϊόντα. Τέτοια είναι συνήθως ο ευκάλυπτος, ο βασιλικός. το αγιόκλημα και άλλα.

Κύμινο
Βάλτε σε βραστό νερό σπόρους κύμινο. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο σκόρδο. Αφήστε τα να σιγοβράσουν μαζί για λίγα δευτερόλεπτα. Το παρασκεύασμα αυτό πίνεται σαν ρόφημα, ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Κανέλα
Αυτό το μπαχαρικό βρασμένο σε ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα πιπέρι και μέλι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη θεραπεία του πονόλαιμου. Το έλαιο κανέλας ανακατεμένο με μέλι παρέχει μεγάλη ανακούφιση και μειώνει την πικάντικη γεύση του ροφήματος.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου