Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί εμπλέκονται με τη Χρυσή Αυγή

Συλλήψεις μετά το πόρισμα των «αδιάφθορων» για τις σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ με το κόμμα
Τα αποτελέσματα της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής
Αστυνομίας για τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σχετικά με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος επεσήμανε ότι αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η ΕΛ.ΑΣ. όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.

Και τόνισε: «Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.

»Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

»Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».

Πάντως, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών, Παναγιώτης Στάθης, σε δηλώσεις του στους αστυνομικούς συντάκτες επεσήμανε ότι δεν έχουν εντοπιστεί αστυνομικοί που να φαίνεται ότι συγκροτούν ομάδες ή συγκροτούνται σε πυρήνες. Μίλησε για μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικών που είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Παναγιώτης Στάθης πάντως μίλησε για «χαμηλή ορατότητα διευθυντικών στελεχών, ανεπαρκής εποπτεία, ατελής έλεγχος αφού οι αστυνομικοί που επιχειρούν, απλώνονται στο χώρο και δεν υπόκεινται σε άμεση επιτήρηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου