Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ένας στους τρεις δεν πλένει τα χέρια του μετά την τουαλέτα!

Με τις ώρες εργασίας να έχουν αυξηθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τα ωράρια είναι πιο πιεσμένα και το άγχος και την πίεση στον εργασιακό χώρο να είναι πιο μεγάλη, δεν είναι λίγες οι
φορές μέσα στη μέρα που κάποιος εργαζόμενος θα επισκεφτεί την τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη του!Υπάρχουν όμως και εκείνοι που κατά την έξοδό τους από τα ιδιαίτερα δωμάτια δεν κάνουν την απαραίτητη στάση μπροστά στο νιπτήρα του μπάνιου.Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το ένα τρίτο των εργαζομένων στα γραφεία δεν πλένει τα χέρια του μετά τη χρήση της τουαλέτας, ενώ από δύο τρίτα που μένουν, οι μισοί φαίνεται ότι τα πλένουν απλά με νερό και δε χρησιμοποιούν καν σαπούνι.Όταν ρωτήθηκαν αν πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που επισκέπτονται την τουαλέτα στη δουλειά τους, το 68% των συμμετεχόντων στην έρευνα του ukbathrooms.com απάντησαν ότι τα πλένουν, ενώ ένα σημαντικό 32% απάντησαν ότι βγαίνουν με τα χέρια τους άπλυτα! Υπήρξε, μάλιστα, και ένα 4% απάντησε ότι δεν πηγαίνει καν στο μπάνιο στο χώρο εργασίας τους!

Οι 1.793 των εργαζομένων ρωτήθηκαν επίσης και τι καθαριστικά προϊόντα χρησιμοποιούν όταν πλένουν τα χέρια τους. Έτσι, ένα 33% δήλωσαν ότι πλένονται με σαπούνι, ένα 30% μόνο με νερό, ενώ το 37% χρησιμοποιεί κάποιο απολυμαντικό χεριών.

Όταν συζήτησαν με τους ερευνητές το πώς σκουπίζουν τα χέρια τους, η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι με το στεγνωτήρα χεριών που υπάρχει στην τουαλέτα. Ένα 27% χρησιμοποιεί χαρτί τουαλέτας, ένα 14% απλά τινάζει τα χέρια του για να φύγει το νερό, ενώ το 10% επιλέγει να σκουπίσει τα χέρια του πάνω στα ρούχα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου