Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαθητής αυτοκτόνησε έπειτα από υπόδειξη του δασκάλου

Δεν μπόρεσε να υπακούσει στην τιμωρία και διατάχθηκε να πέσει στο κενό
Ένας 10χρονος κινέζος μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τριακοστό όροφο ενός
κτιρίου, έπειτα από την εντολή του δασκάλου του.

Σύμφωνα με τον Κινεζικό Εθνικό Ραδιοσταθμό, ο μαθητής του δημοτικού διατάχτηκε από το δάσκαλό του να γράψει ένα γράμμα 1.000 χαρακτήρων σαν τιμωρία, επειδή μιλούσε μέσα στην τάξη.

Στη συνέχεια και καθώς το αγόρι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην τιμωρία, διατάχτηκε από το δάσκαλο να πηδήξει από το κτίριο, σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών και ενός γείτονα της οικογένειας του μαθητή.

Mετά το θάνατο του παιδιού, βρέθηκαν μερικές λέξεις, τις οποίες είχε γράψει σε ένα από τα σχολικά του εγχειρίδια: «Δάσκαλε δεν τα καταφέρνω. Ήδη δίστασα πολλές φορές όταν προσπάθησα να πηδήξω από την οροφή της πολυκατοικίας». Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, τελικά το αγόρι κατάφερε να ολοκληρώσει τη φρικτή πράξη, πηδώντας από την πολυκατοικία όπου και διέμενε.

Μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού, μέλη της οικογένειάς του ανήρτησαν στο εξωτερικό του σχολείου του, στην πόλη Τσενγκντού, στη νοτιοδυτική Κίνα, ένα πανό στο οποίο έγραφαν: «Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας».

«Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται», δήλωσε σε διεθνές πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής Τζιντζιάνγκ, στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό, αρνούμενος όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Από τη μεριά του, το σχολείο επιβεβαίωσε ότι τόσο το αγόρι, όσο και μερικοί συμμαθητές του είχαν τιμωρηθεί να γράψουν κείμενα για τη συμπεριφορά τους, καθώς ενοχλούσαν κατά τη διάρκεια διαγωνισμού. Ο θάνατος οφείλεται «σε ατύχημα», σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου