Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Απορρίφθηκε προσφυγή του Γρέγου κατά του Μπουτάρη

Είχε καταθέσει έγκληση με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης
Απορρίφθηκε έγκληση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος
σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του, επειδή στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε πει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει «ναζιστική αντίληψη και βάση και πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου».

Αυτό υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσίασε την απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημητρίου Παλιούρα με την οποία κρίθηκε «αβάσιμη» η έγκληση. Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας «ο δήμαρχος προέβη στις ως άνω δηλώσεις έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό και επιδίωξη την έκδοση σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, με περιεχόμενο την καταδίκη της ναζιστικής αντίληψης σε επίπεδο ιδεολογικής ύπαρξης.

Η δε πεποίθηση του περί της σύνδεσης της ανωτέρω αντίληψης και ιδεολογίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να κριθεί ως αυθαίρετη καθ΄όσον εκ μόνης της επισκόπησης του περιεχομένου αφενός των προσκομιζόμενων αντιγράφων του εντύπου του εντύπου-περιοδικού της Χρυσής Αυγής και αφετέρου της δηλώσεως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του συγκεκριμένου κόμματος με αφορμή την ημερομηνία αυτοκτονίας του εκπροσώπου του ναζισμού, καταδεικνύεται η εκ μέρους του εύλογη ως άνω σύνδεση, κατά τρόπο ούτως ώστε να μην δύναται όπως στοιχειοθετηθεί σε βάρος του το διερευνώμενο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και δη σε βάρος του εγκαλούντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου