Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αοζ, πετρέλαια, παραμύθια και πράσινοι δράκοι

Όλες αυτές τις μέρες ακούμε για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και για την εξόρυξη του. 
Είναι ένα αγαπημένο θέμα που μας γεμίζει
ελπίδα και αισιοδοξία.
Πολλά ακούγονταν σχετικά με αυτό και για τα Κυπριακά κοιτάσματα, αλλά με τα σημερινά δεδομένα κανείς πια δεν το κουβεντιάζει μια και η τραπεζική κρίση και όλα τα συνεπακόλουθα δεν αφήνουν χώρο για ευσεβής πόθους.

Ας έρθουμε στα δικά μας...
Αναλύσεις, ντοκιμαντέρ και εκπομπές με συνεντεύξεις ειδικών, εργαζομένων, επενδυτών και άλλων έχουν γεμίσει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού χρόνου και πάρα πολλές σελίδες εφημερίδων και ιστοσελίδων. Καλά όλα αλλά πέρα από μια σπίθα ελπίδας για μια εύκολη έξοδο από την κρίση που μας μαστίζει δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Τα κολλήματα είναι πολλά και ποικίλα.
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν ήδη εξέδρες, στην μπανιέρα που λέγεται ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, να αντλούν εκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού, σε καθημερινή βάση.
Επιτέλους θα ήμασταν πάμπλουτα ντουρντουβάκια, σαν τους Άραβες με όλη τους την χλίδα, την κακογουστιά και το κιτς.
Είναι όμως περίεργο πως κάποιο από αυτά τα λαμπρά μυαλά που οι γονείς τους πλήρωσαν αδρά το ντοκτορά, μάστερ, κλπ.. δεν μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες, τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις αυτού του έργου.

ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ;
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ;
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ EINAI ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΑΝ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΙΣ.
Αν υπολογίσουμε, επίσης, ότι όταν θα αρχίσουμε να αντλούμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ο χώρος που καταλαμβάνουν  θα αρχίσει να αδειάζει κάτω από τις τεκτονικές πλάκες θα αυξηθεί ο κίνδυνος για σφοδρότερους σεισμούς. Αυτός ο όγκος που υπάρχει εκεί λειτουργεί σαν αμορτισέρ για πιθανές κινήσεις των πλακών. χωρίς αυτό τι θα γίνει; Απλά ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ πάνω από 7 της κλίμακας Ρίχτερ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 200-500%.

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου