Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Νεπάλ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από τον νέο σεισμό των 7,3 Ρίχτερ

Νεπάλ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από τον νέο σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
Πληροφορίες για πέντε νεκρούς - Έντρομοι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για να σωθούν - Ηδη το  #EarthquakeAgain και το
#prayfornepal έχει αρχίσει να δέχεται πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Μία νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έσπειρε ξανά τον τρόμο και τον θάνατο στο Νεπάλ.




Κάτοικοι του Κατμαντού πετάχτηκαν την Τρίτη έντρομοι στους δρόμους της πόλης και προσπαθούσαν να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς τους, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που άφησε πίσω της 8.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί, την Ινδία και την Ντάκα, στο Μπανγκλαντές και σύμφωνα με μαρτυρίες διήρκεσε περί τα δύο λεπτά.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα, Κατμαντού, καθώς αρκετά κτίρια έχουν υποστεί καταστροφές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών από τον νέο σεισμό έχει ανέλθει στους 25, πέντε από τους οποίους βρίσκονται στην Ινδία, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 981.

Ακόμη, μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Σαουτάρα μετά τον σεισμό της 25ης Απριλίου δήλωσαν ότι πολλά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ το αεροδρόμιο του Νεπάλ παραμένει για την ώρα κλειστό.

«Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί μεταξύ των Νεπαλέζων, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό», έγραψε στο Twitter ένας κάτοικος του Κατμαντού.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε αρχικά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Tο επίκεντρό του εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο όρος Εβερεστ, κοντά στη βάση της κατασκήνωσης, στη μεθόριο με το Θιβέτ.







Σημειώνεται ότι από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε στις 25 Απριλίου στην χώρα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 8.000 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 17.800.

Τέσσερις μετασεισμοί

Όπως μεταδίδει η «Telegraph» μετασεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο μετασεισμοί 5,5 και 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας δήλωσε για το σεισμό: «Η Ινδία θα προσφέρει κάθε βοήθεια που είναι απαραίτητη στο Νεπάλ».





Η είδηση έχει κατακλύσει τα social media και όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες η ανησυχία για το νέο ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου έχει τρομοκρατήσει τον πληθυσμό που σπεύδει να απομακρυνθεί από κτήρια, αεροδρόμια και άλλα σημεία.

Ηδη το #EarthquakeAgain και το #prayfornepal έχει αρχίσει να δέχεται πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου