Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Bentley Continental GT/GTC S

 Η Bentley προσθέτει ακόμα περισσότερο σπορ χαρακτήρα στην οικογένεια της Continental GT με την παρουσίαση της νέας έκδοσης «S» που εστιάζει στις υψηλές επιδόσεις και την εντυπωσιακή εμφάνιση.Μέσα από πολλές βελτιώσεις στην εξωτερική σχεδίαση, τις προδιαγραφές του εσωτερικού και τα δυναμικά συστήματα, η νέα Continental GT S προσαρμόζει τη συνταγή grandtouring της Bentley στην οδηγική απόλαυση.

Με την άφιξη των Continental GT και GTC S, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν έναν ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα με τον V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων να αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα. Για τις GT και GTC S, ο κινητήρας αναβαθμίζεται με την τοποθέτηση, ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, σπορ εξάτμισης που ενισχύει την ηχητική απόχρωσή του.

Δεν λείπει επίσης το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών (Bentley Dynamic Ride), οι οποίες με την βοήθεια ηλεκτροκινητήρων αντισταθμίζουν τις κάθετες δυνάμεις που παράγονται στις στροφές και ελαχιστοποιούν τις κλίσεις του αμαξώματος. Παράλληλα βελτιώνουν την άνεση στις υψηλές ταχύτητες, ανεξαρτητοποιώντας την απόσβεση στους αριστερούς τροχούς από αυτή στους δεξιούς.

Η μαύρη γυαλιστερή γρίλια της μάσκας, τα διακοσμητικά στοιχεία σε ίδια απόχρωση αλλά και το χαρακτηριστικό σήμα S στα εμπρός φτερά, χαρίζουν στην συγκεκριμένη έκδοση ένα άμεσο και επιβλητικό οπτικό αντίκτυπο. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα έχουν μια σκουρόχρωμη απόχρωση, ενώ όλες οι εξωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και μόνο το φτερωτό σήμα και η επιγραφή της Bentley διατηρούν την κλασσική απόχρωση χρωμίου.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι GT και GTC S έχουν ένα πιο δυναμικό ύφος, ανεξάρτητα από την εξωτερική απόχρωση που θα επιλεχθεί από την απεριόριστη γκάμα των διαθέσιμων χρωματικών επιλογών, ενώ δεν λείπουν οι νέοι τροχοί 22”, με πέντε ακτίνες σε σχήματα “Υ” και το φινίρισμα σε γυαλιστερή μαύρη satin απόχρωση.

Σε συνέχεια της δυναμικής εξωτερικής σχεδίασης το εσωτερικό έχει εντυπωσιακό χαρακτήρα που δηλώνει την εστίαση στις επιδόσεις, με διχρωμία η οποία είναι αποκλειστική για τα μοντέλα S. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την αίσθηση του υφάσματος μικροϊνών Dinamica που μοιάζει με δέρμα σουέτ και αποδεικνύεται ιδανικό για το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων και τα καθίσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου