Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Προσοχή! Επαναλειτουργούν οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες!


Επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών στις λεωφορειολωρίδες ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ
σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων. Δουλειά φαίνεται ότι πιάνουν σύντομα όπως φαίνεται οι φωτογραφικές κάμερες που βρίσκονται στις λεωφορειολωρίδες και έχουν μείνει ανενεργές εδώ και πολύ καιρό ώστε να μειωθεί ο χρόνος των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Μάλιστα η ενεργοποίησής τους σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ θα επιφέρει και μείωση στα έξοδα του Οργανισμού καθώς θα χρειάζονται λιγότερα δρομολόγια ανά βάρδια.

Οι λεωφορειολωρίδες είχαν κατασκευαστεί με στόχο να κινούνται σε αυτές αποκλειστικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ ώστε να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Ωστόσο η μη αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων αλλά και οι βλάβες στις φωτογραφικές κάμερες ουσιαστικά επέτρεψαν σε όλους τους οδηγούς να κινούνται επίσης στις λωρίδες για τα λεωφορεία με αποτέλεσμα ο χρόνος των δρομολογίων να πολλαπλασιαστεί.

Ειδικά τώρα που η κίνηση έχει επιστρέψει για να καλά στην πρωτεύουσα σε συνδυασμό με τα πολλά λεωφορεία που είναι εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών θεωρείται επιτακτική η επανλαειτουργία των φωτογραφικών καμερών.

Επίσης η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι καθοριστική καθώς πρόσφατα υπεγράφη σχετική σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και ΕΛΑΣ που αφορά στην δωρεάν μετακίνηση των ένστολων με την παράλληλη αστυνόμευση του μετρό και των λεωφορειολωρίδων από την αστυνομία και την Τροχαία.




Νέα σύμβαση

Για την επαναλειτουργία των φωτογραφικών καμερών ο ΟΑΣΑ προχώρησε την υπογραφή σύμβασης τον Απρίλιο με εταιρεία για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων.

Παράλληλα η εταιρεία που έχει σύμβαση διάρκειας ενός έτους οφείλει μεταξύ άλλων να παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 διενεργήθηκαν 2.592 μεταφορές παράνομα σταθμευμένων οχημάτων και αφαιρέθηκαν πινακίδες ή βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 776 οχήματα.

Αντίστοιχα για παραβίαση της απαγόρευσης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, το 2016, βεβαιώθηκαν 2.929 παραβάσεις και για παράνομη στάθμευση σ’ αυτές 1.725 παραβάσεις.

Οι λωρίδες κίνησης των αστικών συγκοινωνιών, στην Αττική ανέρχονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις είναι πολύ συχνές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου