Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Στο υπ. Περιβάλλοντος οι πυρόπληκτοι από το Μάτι «για το δικαίωμα αποκατάστασης της ζωή μας»

Δέκα μήνες μετά τη φωτιά στο Μάτι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν απονομή δικαιοσύνης,
δια βίου εξασφάλιση εγκαυματιών και ανοικοδόμηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον των πληγεισών περιοχών
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος προγραμματίζουν για τις 11 το πρωί οι πυρόπληκτοι από το Μάτι δέκα μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 101 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά της 23ης Ιουλιου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστής Επιτροπής Κατοίκων Μάτι Αττικής «ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για αποκατάσταση της ψυχής μας, της ζωής μας, των σπιτιών μας και του τόπου μας».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΕΚΜΑ τονίζει ότι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι από το Μάτι «σε αυτή τη μάχη ζωής και αξιοπρέπειας» είναι να υπάρξει:



- απονομή δικαιοσύνης,
- δια βίου εξασφάλιση εγκαυματιών,
- ανοικοδόμηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον των πληγεισών περιοχών

«Το δίκιο είναι με το μέρος μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΚΜΑ.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί εντός 72 ωρών, γιατί έχουμε δεδικασμένο.
    Περίπου πριν 10 χρόνια σκοτώσαν αστυνομικοί το κράτος δλδ τον Γρηγοροπουλο και τα Δικαστήρια έδωσαν στην μητέρα του 1.870.000€.
    Ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό άλλα τρομερά επιβαρυμένο από το γεγονός ότι οι νεκροί πεθάναν με τρομακτικά βασανιστήρια ένα λογικό ποσόν αποζημιώσεως για κάθε νεκρό θα ήταν τα 3.000.000€.

    Άλλα σε στην την περίπτωση στην Κόλαση στο Μάτι, δεν φταίνε μεμονωμένα όργανα του κράτους, άλαλος ο κρατικός μηχανισμός.
    η μονή διαφοροποίηση που πρέπει να γίνει ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να προπληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, άλλα να τα πληρώσουν οι οι κρατικοί λειτουργοί με ένα ποσοστό -10% από μισθούς και τις συντάξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου