Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο σκύλος που αγαπά όλο τον κόσμο!

Ευγενικά και καλόψυχα σκυλιά που έχουν σκοπός της ζωής τους να ικανοποιούν τον
ιδιοκτήτη/κηδεμόνα τους, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι η καλύτερη παρέα
Φημίζεται για την καλοσύνη και την τρυφερότητά του, αλλά και για την εργατικότητα και την αφοσίωσή του. Αεικίνητος, ο σκύλος Λαμπραντόρ Ριτρίβερ κλέβει την παράσταση.

Έχει εξαιρετικές ικανότητες, γι’ αυτό και επιλέγεται για οδηγός ανθρώπων ειδικών κατηγοριών. Οι επιδόσεις του στον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών, είναι εκπληκτικές.

Είναι ευγενικά, καλόψυχα σκυλιά, και σκοπός της ζωής τους είναι να ικανοποιούν τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα τους. Είναι η φυλή που βρίσκεται στην πρώτη θέση του Αμερικανικού και Αγγλικού Κυνολογικού Ομίλου εδώ και πολλά χρόνια.

Μορφολογία

Τα χρώματά του είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

Είναι μεσαίου μεγέθους, υγιής, αθλητικός με ισορροπημένη διαμόρφωση – και αυτό του επιτρέπει να λειτουργεί ως σκύλος επαναφοράς: κυνηγών στο έδαφος, ή στο νερό. Έχει μεγάλη αντοχή, ενώ το τρίχωμά του είναι κοντό και διπλό. Διαθέτει, δηλαδή, ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα, που τον κρατά στεγνό και θερμό στο κρύο νερό, και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα, που τον βοηθά να διώχνει το νερό.

Η ουρά του παρομοιάζεται σαν ουρά ενυδρίδος: είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη, ούτε να έχει μπούκλα, αλλά να είναι ακριβώς στην ευθεία.

Το κεφάλι του έχει καθαρή περικοπή και είναι κάπως ευρύ.



Χαρακτήρας

Πρόθυμος και ευγενικός, δεν εκδηλώνει επιθετικότητα προς τους ανθρώπους ή άλλα ζώα. Θα γαβγίσει για να προειδοποιήσει, όμως δεν θα επιτεθεί παρά μόνο όταν αισθανθεί ότι απειλείται ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας του. H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ιδανικό σκυλί για οικογένεια. Τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί από τον 18ο αιώνα, που άρχισεη αναπαραγωγή του στην Αγγλία από τα σκυλιά που βοηθούσαν τους ψαράδες της Νέας Γης, τραβώντας τα δίχτυα.

Τα σκυλιά αυτά αναπαράχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, αλλά και για την ικανότητά τους στην επαναφορά, και τη θέλησή τους να ευχαριστούν τον ιδιοκτήτη τους. Τα Λαμπραντόρ είναι ιδανικά για οικογένεια, πολύ φιλικά με τα παιδιά, κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους.



Οι ανάγκες του

Τα Λαμπραντόρ έχουν, σχεδόν, αστείρευτη ενέργεια. Γι’ αυτό χρειάζονται αρκετή άσκηση. Διαφορετικά, εκτονώνουν την ενέργειά τους καταστρέφοντας: μασάνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους.

Όποιος, λοιπόν, θέλει να βάλει στη ζωή του ένα Λαμπραντόρ, πρέπει να έχει τον χρόνο να του προσφέρει μεγάλους περιπάτους και πολύ παιχνίδι. Ένας επιπλέον λόγος, που το Λαμπραντόρ χρειάζεται άσκηση, είναι επειδή λατρεύει το φαγητό.

Έχουν ανάγκη από συντροφικότητα και δεν αντέχουν τη μοναξιά. Επιζητούν συνέχεια την προσοχή του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα τους, και δεν τους αρέσει να βρίσκονται μόνα τους σε εξωτερικούς χώρους (κήπους, μπαλκόνια κ.ά).

Χρειάζονται εκπαίδευση

Τα Λαμπραντόρ είναι πολύ έξυπνα, και η εκπαίδευσή τους δεν είναι δύσκολη. Είναι retrievers (επαναφορά) και θα σας φέρνουν αντικείμενα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή την αυλή σας.

Ανεκπαίδευτα, θα εκδηλώνουν ανεξέλεγκτα τον ενθουσιασμό τους. Αγύμναστα, θα εστιάσουν την προσοχή τους στις… καταστροφές, ή θα το σκάσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη τους και να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Είναι σταθεροί χαρακτήρες και, συνήθως, δεν αναστατώνονται εύκολα από παράξενα πράγματα ή περιστατικά. Εν κατακλείδι, τα Λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι πιο πιθανό να γλείψουν κάποιον… μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.



Πηγή: https://www.labradors.gr/index.html|

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου