Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

To Παρίσι αποτίει φόρο τιμής στην Lady Diana με έναν ξεχωριστό τρόπο


Ήταν 31 Αυγούστου 1997 όταν η Diana και ο τότε σύντροφός της Dodi Al Fayed σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στους δρόμους του Παρισιού, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν
φεύγοντας από το ξενοδοχείο Ritz ανετράπη στην προσπάθειά του -μεθυσμένου- οδηγού του να αποφύγει το κυνήγι των παπαράτσι.
Έχουν περάσει σχεδόν 22 χρόνια από τότε που η κοσμαγάπητη και λαοπρόβλητη Diana σκοτώθηκε στη γέφυρα της Άλμα στο Παρίσι κι όμως ο Τύπος δεν έχει σταματήσει ούτε μέρα να ασχολείται και να γράφει για εκείνη. Φέτος η Πόλη του Φωτός μαζί με την 22η επέτειο του θανάτου της θα αποτίσει φόρο τιμής στην αδικοχαμένη Πριγκίπισσα με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο: Σύμφωνα με τη Le Monde, οι Αρχές του Παρισιού σχεδιάζουν να μετονομάσουν την πλατεία ακριβώς πάνω από την γέφυρα Άλμα όπου κι έχασε τη ζωή της “Place Diana”, μετατρέποντας σε μνημείο την ακριβή τοποθεσία όπου η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχασε τη ζωή της.

Ακόμη όμως και μέχρι τώρα που δεν υπάρχει επίσημο μνημείο για εκείνη στο συγκεκριμένο σημείο, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι αφήνουν λουλούδια και άλλα αντικείμενα για να δείξουν την αγάπη, το πένθος και το σεβασμό τους στο πρόσωπό της σε ένα άλλο άγαλμα που υπάρχει εκεί και είναι μια replica της φλόγας που κρατά το άγαλμα της Ελευθερίας το οποίο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η Diana μπορεί να έφυγε, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη ενός ανθρώπου, η αθανασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου