Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καταρρέουν Συντηρητικοί και Εργατικοί – Στην πρώτη θέση οι Φιλελεύθεροι

Δημοσκόπηση- κόλαφος για τους Συντηρητικούς και Εργατικούς – Στην πρώτη θέση οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ακολουθεί το κόμμα του Brexit  Ανατροπή στο πολιτικό
σκηνικό της Βρετανίας δείχνει δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά από το 2010, το κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, όχι μόνο προηγείται έναντι των Συντηρητικών και των Εργατικών, αλλά κατακτά την πρώτη θέση.

H δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την «YouGov», δείχνει ότι εάν γίνονται σήμερα γενικές εκλογές, το 24% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Φιλελεύθερους Δημοκράτες, το κόμμα που τάσσεται υπέρ την παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Με διαφορά δύο μονάδων ακολουθεί το ευρωφοβικό Κόμμα «Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ . Στην ίδια δημοσκόπηση το ποσοστό των Συντηρητικών και των Εργατικών περιορίζεται στο 19%.
Τα πορίσματα της δημοσκόπησης δείχνουν σαφώς ότι, το εκλογικό σώμα στη Βρετανία είναι διχασμένο μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν μια μη-συμφωνία Brexit και εκείνων που θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο.

Το ενδεχόμενο να έχει συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον -φαβορί για να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών- αλλά και τον επικεφαλής των Brexiteers, Νάιτζελ Φάρατζ, άφησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επίσκεψή του την Δευτέρα στο Λονδίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τους «δύο φίλους του», «τις μεγάλες δυνάμεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου