Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Σκόπια: «Μακεδονική μειονότητα» οι 6.300 ψήφοι του

Νέο προκλητικό δημοσίευμα, με αφορμή τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ευρωβουλή,
έκανε την εμφάνισή του στα γειτονικά Σκόπια. Το άρθρο καταπιάνεται από τις 6.300 ψήφους που εξασφάλισε το «Ουράνιο Τόξο» ή «Βιζονίτο» στα σλαβικά, στις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο, σε μία άκρως προκλητική και άκαιρη ερμηνεία, για «μακεδονική μειονότητα».

«Οπως μας εξηγούν από το Βινοζίτο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.
Και προσθέτει: «Σύμφωνα με το Βινοζίτο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, έχει το θράσος να επικαλείται τους Έλληνες της Τουρκίας ως παράδειγμα, αναφέροντας πως «η ελληνική μειονότητα μετρά μόλις 1.500, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους».Ο εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου ρωτά μέσω του δημοσιεύματος: «Εάν οι 1.500 Ελληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία, είναι ότι ο εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου», στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, παρασύρθηκε και χαρακτήρισε «Σλάβους» τους ψηφοφόρους του κόμματός του και όχι «Μακεδόνες».

Το σκοπιανό Μέσο, παρόλα αυτά, επέμεινε, γράφοντας πως «ωστόσο, η φωνή των "Μακεδόνων" από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου