Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ορκίστηκε Ελληνίδα πολίτης

Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα
τη νέα φιλόξενη πατρίδα, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει, έγραψε στο facebook

Πολίτης του ελληνικού κράτους ορκίστηκε σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, ανέβασε φωτογραφίες από την ορκωμοσία της στο προφίλ της στο facebook και έγραψε δυο λόγια για την εμπειρία της αυτή.
«Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο» γράφει η κυρία Κούνεβα, και συνεχίζει «ακουμπήσαμε ο ένας το χέρι στον ώμο του άλλου, φτιάχνοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει».
«Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους», καταλήγει την ανάρτησή της.


Σημειώνεται πως η διαδικασία πολιτογράφησης ενός Έλληνα πολίτη ολοκληρώνεται με την ορκωμοσία που γίνεται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η εγγραφή στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τους άνδρες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση απόφασης εγγραφής στα μητρώα αρρένων του Δήμου Αθηναίων και ακολούθως να γίνει η εγγραφή τους στο Δημοτολόγιο του Δήμου.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα:
«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης». Μ' αυτά τα λίγα λόγια σήμερα, 31/5/2019, μαζί με πολλούς άλλους, είχα τη μεγάλη χαρά να ορκιστώ Ελληνίδα πολίτης. Οδός Υπατίας 6, 1ος όροφος. Γραφείο πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα, σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο στον στενό χώρο του γραφείου, ανάμεσα σε ράφια με εκατοντάδες φακέλους,υπογράψαμε το πρακτικό της ορκωμοσίας, ακούσαμε τον επικεφαλής της υπηρεσίας να εξηγεί τα επόμενα βήματα της αναπόφευκτης γραφειοκρατίας και να απαντά υπομονετικά στις τελευταίες ερωτήσεις μας. Ύστερα ακουμπήσαμε ο ένας το χέρι στον ώμο του άλλου, φτιάχνοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει. Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου