Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο στον Ωρωπό

Το θύμα της επίθεσης έχει ήδη μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα για την υποβολή μήνυσης
Θύμα επίθεσης από δημοτικό σύμβουλο στον Ωρωπό καταγγέλλει ότι έπεσε δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, «o δημοσιογράφος και εκδότης τοπικής εφημερίδας κ. Ανδρέας Κάτσενος έπεσε θύμα απρόκλητης επίθεσης από νεοεκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και από τον σύζυγο νεοεκλεγμένης Κοινοτικής Συμβούλου. Οι δύο επιτιθέμενοι είναι σύμβουλοι της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Γιασημάκη. To γεγονός συνέβη την ώρα που ο δημοσιογράφος διένειμε την εφημερίδα, που είχε εκδώσει. Προπηλακισμοί και ύβρεις συνέθεσαν το απαράδεκτο σκηνικό ενώ ο παθών δέχτηκε και χτυπήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ήδη μεταβεί στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την υποβολή μήνυσης».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το γεγονός: «Με λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ ΤΩΡΑ» κ. Ανδρέα Κάτσενου με ύβρεις από τον δημοτικό σύμβουλο και νεοεκλεγμένο κ. Νίκο Τζεβελέκο και ξυλοκοπήματα από τον κ. Παναγιώτη Δούβαλη, σύζυγο της νεοεκλεγμένης Κοινοτικής Συμβούλου κας Έφης Κρέμου. Η καταδικαστέα αυτή ενέργεια έλαβε χώρα στον Αυλώνα, την ώρα που ο δημοσιογράφος μοίραζε τις εφημερίδες που είχε εκδώσει.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που αμαυρώνει τις εκλογές με τραμπουκισμούς. Η ελευθεροτυπία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και απαραβίαστο δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πληγώνει τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να μας διοικήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Ο Αυλώνας, αυτό το κεφαλοχώρι με τους περήφανους και τίμιους ανθρώπους, θα τους θέσει στο περιθώριο».

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου