Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Επικίνδυνο το δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου, από άποψη δομικής «Η διαρκής υποχρηματοδότηση έργων συντήρησης των δικαστικών Μεγάρων δημιουργεί
πλέον κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών», επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή την επικινδυνότητα, από άποψη δομικής, που διαπιστώθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου.

Όπως επισημαίνει η Ένωση στις 28 Φεβρουαρίου 2019 μετά από επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής στο δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου διαπιστώθηκε ότι το κτήριο είναι επικίνδυνο και ότι υπάρχει ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων μέχρι την οριστική άρση του κινδύνου.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι έχει καλύψει συχνά με δικούς της πόρους και με εισφορές των μελών της βασικές ανάγκες προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα τα δικαστήρια, αναπληρώνοντας την ελλείπουσα κρατική μέριμνα.

Τέλος, η Ένωση σημειώνει ότι «η άμεση εκτέλεση του έργου αποκατάστασης των ζημιών στο δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου καθώς και η κάλυψη όλων των αναγκών των δικαστηρίων της χώρας αποτελούν επιτακτικό αίτημα της Ένωσης και βασική κρατική υποχρέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου