Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Σπάτα: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από 12χρονη που είπε ψέματα ότι την απήγαγαν

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκε η ΕΛΑΣ και άρχισε να αναζητά ένα 12χρονο κοριτσάκι που χάθηκε από την αυλή του σπιτιού της γιαγιά του στα Σπάτα.
Η διάχυτη φημολογία των τελευταίων μηνών για ένα «λευκό βαν» που απαγάγει μικρά παιδιά έφερε την απόλυτη αγωνία στην οικογένεια του παιδιού.




Όλες οι μονάδες της αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το κοριτσάκι σε δρόμους και εγκαταλελειμμένα κτίρια ενώ ερεύνησαν και το ενδεχόμενο να είχε καταφύγει σε κάποια φίλη της.

Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά καθώς δεν υπήρχε κάποιο νέο για το παιδί. Τελικά, η 12χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους του Χαλανδρίου. Οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα και την ρώτησαν τι της συνέβη. Εκείνη είπε ότι την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της γιαγιά του στα Σπάτα, δυο άνδρες την άρπαξαν και την έβαλαν σε ένα λευκό αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Μπροστά σε αυτή την αφήγηση οι αστυνομικοί θορυβήθηκαν και ξεκίνησαν μια μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών. Η 12χρονη μεταφέρθηκε μαζί με τους γονείς της στο τμήμα ανηλίκων και εξετάστηκε από τους ειδικούς ψυχολόγους που υπάρχουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν ότι η περιγραφή της 12χρονης είχε κενά και η γνώση και η εμπειρία των αξιωματικών τους έκανε να διακρίνουν ότι η ιστορία της απαγωγής δεν έδενε απόλυτα.


Τελικά η 12χρονη είπε ότι έπλασε την ιστορία με την αρπαγή γιατί δεν ήθελε να μείνει στη γιαγιά της στα Σπάτα και έφυγε από το σπίτι. Όταν την βρήκαν θυμήθηκε όσα είχε ακούσει κατά καιρούς να διακινούνται για τους «άνδρες με το λευκό βαν που αρπάζουν παιδάκια» και το βρήκε μια πολύ καλή εξήγηση για να δώσει σε γονείς και αστυνομικούς.

Οι αρχές έχουν έρθει δεκάδες φορές αντιμέτωποι το τελευταίο χρόνο με τις φήμες που διακινούνται, κυρίως μέσω του διαδικτύου, για τους αγνώστους που απαγάγουν παιδιά. Φήμες που έχουν προκαλέσει φόβο και αγωνία στους γονείς ενώ κανένας δεν γνωρίζει από που προέρχονται και ποιο στόχο εξυπηρετούν.


Πηγή: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου