Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Porsche Panamera Sport Turismo: Ξεκινά το λανσάρισμα

Porsche Panamera Sport Turismo: Ξεκινά το λανσάρισμα
Στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στη Λειψία ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Porsche Panamera Sport Turismo. Η διάθεση του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά αρχίζει μέσα στο επόμενο διάστημα και η τιμή εκκίνησής του τοποθετείται στη Γερμανία λίγο κάτω από τα 100.000 ευρώ.
Η Panamera Sport Turismo διαθέτει αμάξωμα τύπου Shooting Brake, όπου η οροφή τραβιέται προς τα πίσω και καταλήγει πάνω σε μια μεγάλη πόρτα τύπου χάτσμπακ.

Το νέας σχεδίασης πίσω μέρος σύμφωνα με την Porsche ενισχύει την πρακτικότητα του μοντέλου, αφού προσφέρεται πλέον περισσότερος χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη μεταφορά 4+1 επιβατών στο εσωτερικό, έναντι αποκλειστικά 4 στην «κανονική» Panamera.

Λόγω της νέας σχεδίασης επίσης, ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 25 λίτρα φθάνοντας στα 520 λίτρα συνολικά (1.390 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) και αυτό συμβαίνει παρότι το μήκος της Sport Turismo είναι το ίδιο με αυτό των υπολοίπων Panamera (5,049 μέτρα). Στους κινητήρες, η Porsche προσφέρει την νέα Panamera Sport Turismo με 4 επιλογές από 330 έως και 462 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση Turbo με τον 4λιτρο V8 turbo κινητήρα βενζίνης των 550 ίππων.H Porsche δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην αεροδυναμική του μοντέλου, εφοδιάζοντας την Panamera Sport Turismo με μια ενεργή πίσω αεροτομή, που ανοίγει αυτόματα σε τρεις διαφορετικές θέσεις ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το οδηγικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου