Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!

Το «σπρώξιμο» του Kickstarter ήταν αρκετό!
Ένα ποσό 14 χιλιάδων λιρών που εξασφαλίστηκε από την προθυμία 599 υποστηρικτών να δώσουν μια ευκαιρία σε μια έξυπνη ιδέα να γίνει προϊόν και να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων
Το τι μπορεί να κάνει μια διεθνούς εμβέλειας πλατφόρμα μαζικής χρηματοδότησης για έξυπνες ιδέες από όλο τον κόσμο;




Μια απάντηση – και δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η απάντηση- θα μπορούσε να ήταν η εξής: Mπορεί να βοηθήσει μια ιδέα να γίνει προϊόν και αυτό το προϊόν να βρεθεί στο ράφι ενός ηλεκτρονικού ή φυσικού καταστήματος με υψηλές προσδοκίες.

Η απάντηση αυτή ισχύει για την περίπτωση μιας τριάδας ενός δημιουργικού γραφείου. Για την ακρίβεια, ενός νεότευκτου (την εποχή που απευθύνθηκε στο κοινό της πλατφόρμας) product design studio. Αυτό συνέβη το 2015. Την άνοιξη του 2015. Αν κάποιος βρει το χρόνο και ανατρέξει στο project και τους δημιουργούς του στην πλατφόρμα του Kickstarter θα συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία: Το όνομα του studio, dcubed.
Οι δύο από τους τρείς της ομάδας ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα, ο Μελέτης Μιχελακάκης και ο Ηλίας Καλογερόπουλος –ο πρώτος με background στην επιστήμη των υπολογιστών και το μάνατζεμντ της καινοτομίας και ο δεύτερος με προέλευση τον Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Προϊόντων. Ο τρίτος του team ζει και δουλεύει χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Ο Liban Elmi, έχει την βάση του στην πόλη του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ειδικός για όλο τον κύκλο παραγωγής.



Το πρώτο προϊόν της ομάδας που πήγε στην μαζική παραγωγή ήταν το Stikey - μια μαγνητική φορητή βάση στήριξης για τα smartphones που λάτρεψε το φανατικό ακροατήριο του Kickstarter. Η ηγέτιδα δύναμη στο crowfunding ειδικά για την αγορά της δημιουργικής βιομηχανίας βοήθησε με την δύναμη της την τριάδα της dcubed να πλασάρει με τον κατάλληλο τρόπο το Stikey και μέσα σε 39 μέρες – από τις 22 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2015- να βρεθούν 599 υποστηρικτές, πρόθυμοι να καταβάλλουν 14.071 λίρες για να βοηθήσουν να έρθει σε πέρας το έργο αυτό. Το ποσό που συγκεντρώθηκε αντιπροσώπευε το 120 % του αρχικού στόχου. Υπερκάλυψη στα γεμάτα!

Από τότε κύλησε πολύ νερό και η ιδέα έγινε μαζικό προϊόν και μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας Public. Στο σχετικό δελτίο τύπου διαβάζουμε: «Το Stikey έχει σχεδιαστεί στη Ελλάδα, από την ελληνική εταιρεία dcubed design, ενώ για την κατασκευή και συναρμολόγησή του συνεργάζονται άλλες οκτώ ελληνικές εταιρείες, στην περιοχή της Αττικής. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στήριξης για οποιοδήποτε μοντέλο και μέγεθος smartphone, το οποίο παρέχει στήριξη είτε σε on the go συνθήκες με το Stikey Stand είτε σε σταθερά σημεία όπως στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στην κουζίνα, κλπ., με το Stikey Mount.



Παράλληλα, το Stikey Stand μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μπρελόκ για τα κλειδιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τακτοποίηση των καλωδίων όπως τα ακουστικά ή ο φορτιστής. Έτσι, αντί να έχεις 2 ή 3 διαφορετικά αξεσουάρ, με το Stikey έχεις όλες τις λύσεις σε ένα προϊόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου