Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Σκαραμούτσι μέσα σε μόλις 11 ημέρες

Ο Τραμπ καρατόμησε τον Σκαραμούτσι μέσα σε μόλις 11 ημέρες
Σύμφωνα με τους New York Times η απομάκρυνσή του ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη Τζον Κέλι -
Ο Ιταλοαμερικανός μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου πλήρωσε την επίθεση που έκανε σε άλλα στελέχη του επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ
Την απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας φέρεται - σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές που επικαλούνται οι New York Times - να έχει αποφασίσει ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις 11 ημέρες μετά την απόφασή του να τοποθετήσει τον Ιταλοαμερικανό στη θέση αυτή επιβεβαιώνοντας την εικόνα χάους που επικρατεί στην Ουάσινγκτον παρά τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να βεβαιώσει για το αντίθετο με μήνυμά του στο Twitter τη Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί η άγρια λεκτική επίθεση εκ μέρους του Σκαραμούτσι σε βάρος άλλων υψηλόβαθμων στελεχών του προεδρικού επιτελείου. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν και ο Ελληνοαμερικανός Ρέινς Πρίμπους, ο μέχρι πρότινος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, τον οποίο ο Σκαραμούτσι είχε φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσε ως «ένα γαμ... παρανοϊκό και σχιζοφρενή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ρέινς Πρίμπους, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τις πηγές των ΝΥΤ ήταν ο ίδιος ο Κέλι που «ανακοίνωσε» την απόλυση Σκαραμούτσι όταν σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου