Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης 13 μορφών καρκίνου ανέπτυξαν επιστήμονες

Ιαπωνία: Πρωτοποριακό τεστ ανίχνευσης 13 μορφών καρκίνου ανέπτυξαν επιστήμονες
Ιάπωνες επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει μία νέα αιματολογική εξέταση ανίχνευσης καρκίνου που μετά από τρία χρόνια θα μπορεί να εφαρμοστεί στο ευρύ κοινό
Aρκεί μία σταγόνα αίματος για να ανιχνευτούν ούτε μία ούτε δύο αλλά 13 μορφές καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.




Με τη νέα αιματολογική εξέταση ανοίγει ο δρόμος για την πρόληψη μορφών κακοήθειας, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από τη χώρα του "ανατέλλοντος ηλίου".

Η ερευνητική ομάδα από το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου στο Τόκιο ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μία νέα αιματολογική εξέταση, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και μέσα σε τρία χρόνια, η αιματολογική αυτή εξέταση αναμένεται να εφαρμοστεί για το ευρύ κοινό.

Το νέο αιματολογικό τεστ χρησιμοποιεί τα "microRNA" (miRNA) για να ανιχνεύσουν τα "αποτυπώματα" διαφόρων μορφών καρκίνου όπως του μαστού, του πνεύμονα, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του ήπατος, του παγκρέατος κ.α.

"Από μία και μόνο σταγόνα αίματος, οι ερευνητές θα μπορούν να διαγιγνώσκουν διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και όσων είναι σε πρώιμο στάδιο, με ακρίβεια πάνω από 95%, επισημαίνει ο καθηγητής Μασαχίκο Κουρόντα, επικεφαλής του τμήματος Μοριακής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Τόκιο. "Για παράδειγμα, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να διαγνωστεί με ακρίβεια πάνω από 97%", προσθέτει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου