Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Ερώτηση για την Απόρριψη του Αιτήματος Ίδρυσης 3ου Γυμνασίου

email
Ερώτηση σχετικά με την απόρριψη από το Υπουργείο Παιδείας αιτήματος για ίδρυση 3ου Γυμνάσιου στην Αρτέμιδα Αττικής κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Στην Αρτέμιδα υπάρχουν 750 μαθητές σε δυο Γυμνάσια που αριθμούν 410 και 340 μαθητές. Το πρώτο γυμνάσιο στεγάζεται σε κτήριο προδιαγραφών 250 μαθητών και το δεύτερο αποκλειστικά σε κοντέινερ, χωρίς προδιαγραφές.
Επιπλέον τα δυο γυμνάσια στεγάζονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο που εξυπηρετεί τους μαθητές της βόρειας Αρτέμιδας, ενώ στη νότια Αρτέμιδα (Βραυρώνα) δεν υπάρχει γυμνάσιο, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών να αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να μετακινείται σε μεγάλες αποστάσεις μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Επειδή δεν μπορεί να γίνει μάθημα σε τέτοιες συνθήκες παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, υπήρξε αίτημα, απάντηση στην εγκύκλιο 184954/ΓΔ4 /2-11-2016 από τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδος για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας, 3ου Γυμνασίου, αίτημα το οποίο είχε τη θετική εισήγηση τόσο της ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής, όσο και της Περιφερειακής Δ/νσης Α΄Βάθμιας & Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής.
Παράλληλα ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος με την υπ. αριθμό 420/2016 απόφαση του Δημοτικού του συμβουλίου, εισηγήθηκε την ίδρυση 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα.
Παρόλα αυτά το υπουργείο παιδείας και η διεύθυνσή του απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα.

Γι' ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, όπως και των υπόλοιπων σχολείων της χώρας, είναι συνέπεια της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προχώρησε άλλωστε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων - συμπτύξεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, εφαρμόζοντας πιστά τις Οδηγίες της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού του κόστους» στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, όπως επίσης και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ερωταται ο κ. υπουργός:
  • Για ποιο λόγο απορρίφθηκε το αίτημα για ίδρυση νέας σχολικής μονάδας;
  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας, 3ου Γυμνασίου στην Αρτέμιδα;». 

Πηγή: Eurokinissi 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+