Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Eleven Madison Park: Tο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2017

ELEVEN-MADISON-PARK
Η τελετή απονομής των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου που πραγματοποιήθηκε χθες στο ιστορικό Royal Exhibition Building στη Μελβούρνη, έφερε στην κορυφή της κατάταξης το Eleven Madison Park στη Νέα Υόρκη.





DANIEL-HUMM
Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του Eleven Madison Park, Daniel Humm
Εκτός από τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο το Eleven Madisson Park, το προσιτό a la carte εστιατόριο του επιχειρηματία και εστιάτορα Danny Meyer που μεταμορφώθηκε από το 2011 σε έναν από τους πιο πολυσυζητημένους χώρους στα χέρια των Will Guidara και Daniel Humm, ανακηρύχθηκε επίσης το καλύτερο εστιατόριο της βόρειας Αμερικής. Μετά το ντεμπούτο του στη λίστα το 2010 στο Ν. 50, φλέρταρε με την κορυφαία δεκάδα από το 2012 φτάνοντας πέρυσι στην τρίτη θέση της κατάταξης. Οι συνιδιοκτήτες του εστιατορίου που στεγάζεται στο νεοϋορκέζικο Madison Park, παρουσιάζουν την εμπειρία του fine dining με μια δόση χιούμορ διευρύνοντας τα όρια μεταξύ της κουζίνας και της σάλας που με παιγνιώδη concepts φέρνουν πιο κοντά. Τα μενού πολλών σταδίων που προτείνουν αποτελούν ωδή στην εποχικότητα εξιστορώντας ευφάνταστα την πλούσια ιστορία και τις μαγειρικές παραδόσεις της πόλης.
anoigma-50-best
Η νικητήρια 50άδα εν απαρτία…
BEST-RESTAURANT-2017
Ο σεφ και ιδιοκτήτης του ιταλικού Osteria Francescana, Massimo Bottura παραλαμβάνει το βραβείο του καλύτερου ευρωπαϊκού εστιατορίου.
hospitality-AWARD
Οι Juan και Jordi Roca, ιδιοκτήτες και σεφ του ισπανικού El Celler De Can Roca παραλαμβάνοντας το βραβείο The Ferrari Trento Art of Hospitality Award
Τα φετινά highlights
Συγκριτικά με πέρυσι τα γαλλικά εστιατόρια της λίστας διπλασιάστηκαν με το Alléno Paris au Pavillon Ledoyen, όπου head chef είναι ο Yannick Alléno, να εκτοξεύεται στην 31η θέση κερδίζοντας και το πολυπόθητο «Highest New Entry Award». Στη λίστα διατηρεί επίσης δυναμική παρουσία και η Ισπανία με 3 εστιατόρια στην τελική 10άδα με το El Celler De Can Roca να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να παραλαμβάνει επίσης το The Ferrari Trento Art of Hospitality Award ως αναγνώριση της ζεστής ατμόσφαιρας και του φιλικού του σέρβις. Τον τίτλο του Καλύτερου Ζαχαροπλάστη του Κόσμου που πέρυσι είχε απονεμηθεί στον Pierre Hermé, φέτος παρέλαβε ο Dominique Ansel που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως δημιουργός του περίφημου υβριδικού γλυκού cronut. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει την επιρροή του στα παγκόσμια γαστρονομικά δρώμενα στήνοντας ιδιαίτερους χώρους με πρωτοπόρα concepts σε Τόκιο και Λονδίνο.
dominique-ansel
Ο Dominique Ansel παραλαμβανοντας το βραβείο του Καλύτερου Pastry Chef για το 2017
Στο πλαίσιο των επιπλέον βραβεύσεων, το περουβιανό εστιατόριο Central του Virgilio Martínez που βρέθηκε στην πέμπτη θέση, κέρδισε και τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου της νότιας Αμερικής. Ο Massimo Bottura του ιταλικού Osteria Francescana βρέθηκε φέτος στη δεύτερη θέση ενώ απέσπασε επίσης και το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου στην Ευρώπη. Το βραβείο του καλύτερου εστιατόριου στην Ασία βρέθηκε στα χέρια του Gaggan Anand, σεφ και ιδιοκτήτη του Gaggan στην Μπανκόκ. Διπλά γιορτάζει και ο Heston Blumenthal των Dinner By Heston Bluementhal και Fat Duck που παρέλαβε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς ενώ το Dinner by Heston Blumenthal ανήλθε φέτος 9 θέσεις φτάνοντας στο Νο. 36. Αυτό που συζητήθηκε φέτος πολύ ήταν και το ισπανικό Disfrutar που ήταν μεν εκτός των 50, όμως παρέλαβε το βραβείο Miele One to Watch 2017, που σημαίνει ότι είναι στην Watch list της επιτροπής και πιθανόν του χρόνου να μην βρίσκεται εκτός.
ana-rosf
Η Σλοβένα Ana Roš παραλαμβάνοντας το βραβείο της Καλύτερης Γυναίκας Σεφ στον κόσμο για το 2017.
Αίσθηση έκανε φέτος και η Σλοβένα Ana Roš σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Hiša Franko, η οποία ανακηρύχθηκε Καλύτερη Γυναίκα Σεφ της Χρονιάς. Δείτε την κορυφαία 50άδα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου