Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η απόλυτη... φρίκη της ώρας αιχμής στο Τόκιο μέσα από φωτογραφίες

Η απόλυτη... φρίκη της ώρας αιχμής στο Τόκιο μέσα από φωτογραφίες
Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Wolf, αιχμαλώτισε με τον φακό του τη... βουβή απελπισία όσων βιώνουν καθημερινά αυτόν τον κλειστοφοβικό εφιάλτη
Η ζωή σε μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη όπως το Τόκιο έχει σίγουρα πολύ συναρπαστικές πλευρές.




Ωστόσο, με πληθυσμό που ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια, οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας έχουν μάθει να ζουν και με κάποιες πολύ δυσάρεστες καταστάσεις, όπως π.χ. ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς την ώρα αιχμής.

Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Wolf, που ζει και εργάζεται στο Τόκιο, αιχμαλώτισε με τον φακό του τη... βουβή απελπισία των ντόπιων και των τουριστών που βιώνουν καθημερινά αυτόν τον κλειστοφοβικό εφιάλτη. Η συλλογή του με τίτλο «Tokyo Compression» περιλαμβάνει φωτογραφίες που τράβηξε από το 1995 μέχρι σήμερα, και αποτυπώνουν σκηνές που ο ίδιος χαρακτηρίζει αναξιοπρεπείς και απάνθρωπες.

«Αυτοί οι άνθρωποι συνθλίβονται στα βαγόνια, καθώς όλο και περισσότεροι επιβάτες προσπαθούν να χωρέσουν. Ζεις τη ζωή σου σαν σαρδέλα, είναι φρικτό. Δεν είναι αξιοπρεπής τρόπος ζωής αυτός. Μοιάζει με ταξίδι προς την κόλαση», ανέφερε ο ίδιος ο φωτογράφος στο CNN, περιγράφοντας το θέμα των φωτογραφιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου