Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΛ : ΤΟ...ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ...ΒΡΩΜΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

Το πρόσφατο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων-Αρτέμιδος, αναφέρει τη νέα απόφασή του περί δημιουργίας του ΚΕΛ όχι στο Πλατύ Χωράφι αλλά δίπλα, στην περιοχή "Έτος"... αυτοί ξέρουν και τις τοπικές ονομασίες,…ξέρουν…καλά τις περιοχές, γνωρίζουν τους νέους και παλιούς ιδιοκτήτες των εκτάσεων με τα ακριβή όριά τους! Oπότε αναλόγως των «αντιδράσεων» προσδιορίζουν και την
μετατόπιση των στρεμμάτων κατασκευής του ΚΕΛ!




Επίσης αναφέρουν και την μετατόπιση του αγωγού εκροής από τη θάλασσα της Αρτέμιδος στη θάλασσα της Ραφήνας! υπάρχει αλήθεια τέτοια προέγκριση χωροθέτησης ή μήπως και αυτό εμπίπτει στη λογική τους «αποφασίζουμε και διατάσσουμε»…

Αυτό το δελτίο τύπου ,είναι ένα καλοστημένο τρικ … νομίζουν…ότι είναι … έξυπνο.. ότι έτσι θα αποπροσανατολίσουν τον κόσμο! ιδιαίτερα τους πολίτες της Αρτέμιδος ότι δηλ. η θάλασσά τους πλέον.. δεν θα καταστραφεί! ( λες και στη θάλασσα υπάρχουν ..παραπετάσματα) οπότε έτσι θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή η πρότασή τους περί της κατασκευή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων –Αρτέμιδος!
Ας μας πουν λοιπόν, οι/ο ειδικός τους, παρακάμπτοντας όλες τις μέχρι σήμερα παράνομες αποφάσεις ( ζήτημα που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου) για την κατασκευή του ανοιχτού και τεράστιου ΚΕΛ, παρακάμπτοντας ότι είναι δίπλα στα σπίτια, παρακάμπτοντας ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας, δίπλα στο Μέγα Ρέμα Ραφήνας για το οποίο εκκρεμούν προσφυγές και δεν έχουν γίνει τα έργα διευθέτησης ,κλπ, αν αυτό το έργο θα είναι βιώσιμο, αν και αυτό το έργο δεν θα είναι ένα ακριβό …και βρώμικο λάθος, όπως του Θριασίου, όπως αναφέρει το πρόσφατο δημοσίευμα (17/8/2016) της εφημερίδας των συντακτών, το οποίο και σας παραθέτω: 

17.08.2016,
Συντάκτης:  Χαρά Τζαναβάρα
«Μπροστά σε διπλό και ιδιαίτερα βαρύ πρόστιμο θα βρεθεί η ΕΥΔΑΠ για την «πονεμένη» ιστορία του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων στο Θριάσιο, που ξεκίνησε πριν από μία 20ετία και ακόμη υπολειτουργεί.
Λόγω της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, οι κάτοικοι της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου και της Μάνδρας δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο και οι εγκαταστάσεις αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης... λυμάτων!
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το θέμα θα συζητηθεί και πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με εισήγηση για κατ' αποκοπή πρόστιμο 15 εκατ. ευρώ, καθώς και ημερήσιο της τάξης των 35.000 ευρώ!
Η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει κάνει δύο προσπάθειες για να βοηθήσει τους δήμους και τους κατοίκους της περιοχής.
Με πρόσφατη απόφασή της, θα διαθέσει από τον προϋπολογισμό της 2,2 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης, που όφειλαν να υλοποιήσουν οι δημοτικές αρχές, ενώ παράλληλα θα καλύψει περιοχές που είχαν μείνει «τυφλές» και θα κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση των νοικοκυριών.
Τον Φεβρουάριο είχε αποφασίσει να διαθέσει 2.500 ευρώ για κάθε σύνδεση, που θα αποπληρωθεί άτοκα σε 72 μήνες (έξι χρόνια), ενώ όσοι ενταχθούν στο μέτρο θα δικαιούνται και απαλλαγή από τα τέλη αποχέτευσης για τα δύο πρώτα χρόνια.
Ηταν η ουσιαστική βελτίωση της απόφασης του Σεπτεμβρίου του 2014, που προέβλεπε ενίσχυση ύψους 1.500 ευρώ και αποπληρωμή σε πέντε χρόνια, αλλά δεν απέδωσε.
«Προχωράμε σε συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσουμε το βασικό πρόστιμο και να μηδενίσουμε το ημερήσιο», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, που δεν παραλείπει να τονίσει ότι το πρόβλημα είναι παλιό και ξεκινά από το γεγονός ότι είχε υπερδιαστασιολογηθεί το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων.

Οι προδιαγραφές είχαν στηριχθεί σε μεγαλύτερο πληθυσμό, που δεν υπήρχε, ενώ αφορούσαν πολλαπλάσιες ποσότητες λυμάτων, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ λιγότερες λόγω και της οικονομικής κρίσης.
Εκτός από τις γνωστές υπερβάσεις στο χρονοδιάγραμμα και το κόστος, που αποτελούν άγραφο «κανόνα» για όλα τα δημόσια έργα, η περίπτωση του Θριασίου έχει άλλη μια ιδιαιτερότητα: «φεσώνει» τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ με περισσότερα από 60.000 ευρώ τον μήνα! Αιτία; Το κέντρο βιολογικού καθαρισμού κατασκευάστηκε με προοπτική να δέχεται 20.000 κυβικά μέτρα λυμάτων την ημέρα, αλλά μετά βίας φτάνει σήμερα τα 2.000 κυβικά. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία εισπράττει από τους κατοίκους περίπου 700 ευρώ την ημέρα, μέσω των τελών αποχέτευσης των τριμηνιαίων λογαριασμών νερού, αλλά είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 85.000 ευρώ τον μήνα στον εργολάβο!
«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να βρούμε βιώσιμη λύση» εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Τσόκαλης, μέλος της διοίκησης του συλλόγου προσωπικού ΕΥΔΑΠ. Μας ενημερώνει ότι το κέντρο λειτουργεί σήμερα με 19 άτομα, από τα οποία τα 16 εξασφαλίζει ο εργολάβος. Με βάση τη σύμβαση όφειλε να έχει ήδη εκπαιδεύσει προσωπικό της ΕΥΔΑΠ για να αναλάβουν τις εγκαταστάσεις. «Εχουμε βρει ειδικούς από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στη Μεταμόρφωση και την Ψυττάλεια, που δέχονται να πάνε στο Θριάσιο και έτσι να λειτουργήσει το κέντρο χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΥΔΑΠ» προσθέτει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία διαθέτει στελεχικό δυναμικό να αναλάβει το έργο χωρίς συμπληρωματικές συμβάσεις για τους εργολάβους. Επιπλέον μπορεί να μειωθεί το κόστος με τη λειτουργία του κέντρου κάθε δύο ημέρες, ώστε να εξασφαλίζεται ικανή ποσότητα λυμάτων.
Ολες οι πλευρές φορτώνουν τις ευθύνες στην οικονομική κρίση και μεγαλοποιούν το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Θριασίου δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το κόστος των συνδέσεων των ακινήτων τους με το δίκτυο, που κοστίζει από 1.500 έως και 3.000 ευρώ. Η ΕΥΔΑΠ θέσπισε οικονομικά κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες, ενώ και ο Δήμος Ελευσίνας έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια 1,8 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό έχει καταφέρει να υλοποιήσει περίπου 4.000 συνδέσεις. Πρόκειται για άτοκα δάνεια, που εξοφλούνται μέσω των λογαριασμών νερού σε έξι ή και περισσότερα τρίμηνα.
Ανεδαφικός σχεδιασμός
Τα προβλήματα με την αποχέτευση στη Δυτική Αττική έχουν ξεκινήσει πριν από μια 20ετία και η χώρα μας έχει ήδη μία καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Το 2006, η ΕΥΔΑΠ δημοπράτησε τα έργα για το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων και το βασικό δίκτυο αποχέτευσης των 187 χλμ., που εγκαινιάστηκαν το 2010 αλλά στην ουσία δεν έχουν λειτουργήσει ώς σήμερα, με αποτέλεσμα να πληρώνει γερές αποζημιώσεις στον εργολάβο, της τάξης των 85.000 ευρώ τον μήνα!
Αιτία; Είχε υπολογιστεί ότι θα συγκεντρώνονται 20.000 κυβικά λυμάτων την ημέρα, όταν σήμερα μετά βίας ξεπερνούν τα 2.000.
Πέρα από τους ανεδαφικούς σχεδιασμούς, είχαν προβλεφθεί 15.000 συνδέσεις, ενώ σήμερα μόλις πλησιάζουν τις 6.000 και στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν την Ελευσίνα, όπου η δημοτική αρχή έχει πάρει από χρόνια μέτρα για να διευκολύνει τους κατοίκους.»
Ας μας πουν λοιπόν, οι/ο τοπικός «ειδικός ,ειδήμων » του ΣΥΡΙΖΑ, για τον εδώ σχεδιασμό του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, πόσες θα είναι οι συνδέσεις;; ποιές ακριβώς περιοχές, οικισμούς αφορά η σύνδεση –ονομαστικά ;;(αφού οι εκτός σχεδίου περιοχές εξαιρούνται ), πόσα κ.μ. λυμάτων θα παροχετεύονται καθημερινά ;;, πόσα θα είναι τα τέλη;;; , πόσο θα κοστίζουν οι συνδέσεις ;;, το τεχνικό επιστημονικό προσωπικό που θα υπάρχει θα είναι ιδιωτικό ;;;; την διαχείριση και εδώ θα έχει η εταιρεία Ηλέκτωρ;; ας μας αναλύσουν και ας μας καταθέσουν τις επίσημες επιστημονικές μελέτες οι οποίες καταγράφουν ότι δυναμικότητα των δυο Δήμων θα είναι 300.000 κάτοικοι ;;; έτσι, αναφέρει ο προτεινόμενος πρόχειρος σχεδιασμός τους !! έτσι ώστε, να μην θεωρηθεί και αυτό το ΚΕΛ υπερδιαστασιολογημένο και έχουμε τα ίδια προβλήματα με τα δυτικά προάστια … θα έχουμε δηλ. και εμείς και άλλα πρόστιμα ..από την Ε.Ε ,από τη μη λειτουργία του !
Σημείωση: Ας μην επεκταθούμε , τώρα, να μας αναλύσουν πόσα στρέμματα θα ποτίζονται μια και θα ανακυκλώνουνε το νερό και σε ποια είδη καλλιεργειών θα επιτρέπεται να επιδοθούμε έτσι ώστε να γίνει η περιοχή μας ένα αναπτυξιακό-πρωτοποριακό γεωργικό και ίσως και κτηνοτροφικό κέντρο, ούτε τι θα κάνουνε με τα άλλα παραγόμενα προϊόντα δηλ. τη λυματολάσπη και το βιοαέριο !! εδώ, τρέχουν και δεν φθάνουν γιατί το ΕΜΑΚ στα Λιόσια βρωμοκοπάει σε όλη την περιοχή , υπάρχει πρόβλημα απόσμησης , το παραγόμενο προϊόν της ανακύκλωσης δεν ξέρουν τι να το κάνουν .. δεν πωλείται, λόγω κακής ποιότητας, έτσι τα ποντίκια πληθαίνουν κλπ… Τώρα ,πώς ;θα μπορούν να μας πουν .. τι θα κάνουν με την παραγόμενη ανακυκλούμενη λυματολάσπη! όταν μάλιστα αυτή η επεξεργασία θα γίνεται δίπλα στα σπίτια….
Μόνον η κινητοποίηση του κόσμου θα σταματήσει την υλοποίηση των, κατά το δοκούν και επί χάρτου, καταστροφικών ,ανεδαφικών και παράνομων σχεδιασμών τους .
Η άμεση, οικονομικότερη , περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποδεκτή λύση για τους Δήμους μας είναι αυτή ακριβώς που λήφθηκε από την ΕΥΔΑΠ για τον όμορο Δήμο της Παλλήνης την παροχέτευση δηλ. στο ΚΕΛ Ψυττάλειας .

Αμαλία Τόκα
Η Δημοτική σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Επικεφαλής της παράταξης ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ



11 σχόλια:

  1. Πολυ καλα τα λετε κυρια μου.Αλλα οι δημαρχοι Σπατων Αρτεμιδος και Ραφινας Πικερμιου το πουλησαν το παιχνιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Ο.Μ Σπατων Αρτεμιδος , ποσους εκπροσωπει, 10 ατομα ποσους?? εκ των οποιων 3 μονιμοι πανε και βλεπουν τον καθε υπουργο, και βγαζουν ανακοινωσεις περι προστιμων , κατασκευες στο Πλατυ Χωραφι, κυριοι της Ο.Μ Σπατων Αρτεμιδος δεν σας εχει εξουσιοδοτησει κανεις να συζητατε για ενα τοσο μεγαλο θεμα, ολη η Αρτεμιδα ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ για ΚΕΛ στο Πλατυ χωραφι, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ μπορουμε να μετρηθουμε ποσοι εισθε εσεις και ποσοι ειναι αντιθετοι, αλλα που τετοια δημοκρατικη ευαισθησια, που την βρηκατε αλλοστε.
    κατα τα αλλα ο καθε προσορινος υπουργος σας δινει υποσχεσεις που σας αρεσουν, μια και πατε και βλεπετε τον Γ.Μπαλαφα πειτε του για το θεμα του αεροδρομιου που ειπε οτι οι γυρο δημοι εχουν παρει περισσοτερα απο οσα επρεπε να παρουν , εαν αυτα ελεγε το 2014 ως αντιπολιτευση, αλλα εχει ο καιρος συντομα πολιτικα γυρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO KOΛΠO EINAI ΟΤΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΣΥΜΜΟΡΙΒΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΑΡΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΑΠΑΤΕΩΝΟΒΙΤΣ-ΛΑΜΟΓΙΟΒΙΤΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΡΙΝΕΒΑ ΠΙΤΣΙΝΟΜΙΤΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΑΛΑΛΛΗΣΙΑ

      Διαγραφή
    2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ!στην Λουτσα δεν τολμα να εμφανιστει την εχει παρατησει στο ελεος του Θεου!

      Διαγραφή
  4. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΛ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΕΥΓΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλοι εβαλαν το χερακι τους για να γινει τελικα το ΚΕΛ στηνν αρτεμιδα με τα λυμματα στην θαλασσα.Πρωτος και καλυτερος βεβαια ο δημαρχος .μετα αυτοι που τον συμβουλευουν ]με πρωτο και καλυτερο τον Ποθουλακη] μετα οι συμβουλοι του που τν στηριζουν και μετα εμεις βεβαια που δεν αντιδραμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά έψαξα να βρώ αν πήγαν σε κανέναν άλλον δήμο του υπόλοιπου Αττικής τα λύματα στην Ψυττάλεια τα τελευταία χρόνια δεν βρήκα τίποτα.

      Διαγραφή
    2. ψαξε λιγο για την παλληνη-γερακα

      Διαγραφή
  6. Η ΓΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΕΡΙΝΕΒΑ ΠΙΤΣΙΝ ΟΜΙΤΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟ Δ Μ. ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΚΕΛ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΕΥΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι...συνεχιστε με εριδες και αλληλοκαρφωματα να δινετε την ευκαιρια να μας ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ! ΚΑΙ ποια ακριβως ειναι η ''μορφωση'' του δημαρχου;μεχρι σημερα παντως επι της ουσιας,ΑΝΑΖΗΤΑΤΑΙ ΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου