Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Θεόδωρος Ντελής: ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ - Αγρόκτημα Βουρβά!

Αγαπητέ φίλε.
Είμαι πολύ απογοητευμένος από τα παιδιά των Σπαταναίων γηγενών.
Δεν σέβονται την περιουσία των παππούδων τους. Δεν σέβονται την γή των προγόνων τους.
Θα μου πείτε, ποιος κάθεται σήμερα να ασχοληθεί με χωράφια, με αμπέλια και ρητινευόμενα πεύκα. Υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι πλουτισμού.
Μα ρε φίλε, με τα έσοδα, από αυτά τα χωράφια, από αυτά τα αμπέλια, από αυτή τη γή σπουδάσανε και ανεβήκανε τα σκαλιά της ψηλής κοινωνίας ή της όποιας εξουσίας.

Το ερώτημα είναι
Δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να προστατεύσουν τη γή τους; Ιδού η απορία.
Πήγε ένας άσχετος υπάλληλος της πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και δήλωσε στο Εθνικό Κτηματολόγιο, το έτος 2003, τα ανεπίδεκτα χωράφια, αμπέλια και ελαιώνες ιδιωτών, ως δήθεν περιουσία του Δημοσίου και δεν μάτωσε μύτη. Δεν βρέθηκε ούτε ένας, φιλότιμος, μορφωμένος πολίτης Σπαταναίος να διαμαρτυρηθεί.
Εγώ ένας έποικος αγωνίζομαι να αποκαλύψω την πραγματικότητα, ότι αυτές οι εκτάσεις του αγροκτήματος Βουρβα Αττικής, ήτανε περιουσία των αρχικών κληρούχων και δεν βρέθηκε, μέχρι σήμερα, ένας Σπαταναίος να έλθει με το μέρος μου, να στηθεί στο πλευρό μου, ή να μου δείξει τα χαρτιά που είχε ο παππούς του, στο σεντούκι.

Εκτός και αν εγώ είμαι σε λάθος δρόμο και άλλη είναι η πραγματικότητα.
Δηλαδή να εξηγούμαι. Αυτά τα χωράφια, ενδεχομένως, να τα καταπατήσανε, αυθαίρετα, και αφού τα πουλήσανε στα χαϊβάνια, τους έποικους, σήμερα, σφυρίζουν αδιάφορα, αφήνοντας μας να το εννοήσουμε.
«Κύριοι, είστε κορόϊδα, σας πουλήσαμε, με διάφορα τεχνάσματα, τα προβληματικά χωράφια μας, και τώρα βγάλτε μόνοι σας το φίδι από την τρύπα».
Καλύτερα θα ήτανε να μας το πούνε στα ίσια και αντρίκια.
Μόνο έτσι θα καταλάβουμε ότι δεν γίνεται τίποτε και να ετοιμαζόμαστε να σας αδειάσουμε τη γωνία, όταν λήξει η προθεσμία που έχει δώσει το Εθνικό Κτηματολόγιο, για τη διόρθωση των λανθασμένων εγγραφών.
Οι γηραιότεροι από εμάς θα φύγουμε σύντομα από τη Ζωή. Τα παιδιά μας πιστεύω να βρούνε κάποιο εγκαταλειμμένο χωράφι στο χωρίο μας για να φτιάξουν ένα καλύβι.
Αλλοίμονο στα παιδιά σας. Θα πρέπει να μάθουν να ζούνε με τους αλλόθρησκους.
Τους εγκαταλειμμένους οικισμούς, κάποια στιγμή, η νέα τάξη πραγμάτων, θα τους μετατρέψει σε κέντρα φιλοξενίας.

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια και θα περιμένω .

Με τον προσήκοντα σεβασμό
Θεόδωρος Ντελής
e-mail: theontelis@yahoo.gr

Σχετικά με το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Δεν έχω καταλάβει τί εννοεί ο κύριος. Καταφέρεται κατά των συμπατριωτών του, τους διαχωρίζει σε γηγενείς και εποίκους, ανακατεύει ...αλλόθρησκους κλπ. Δηλ. τί βοήθεια ζήτησε και δεν του έδωσαν κάποιοι και μετά κατηγορεί συλλήβδην όλο τον κόσμο; Υπάρχουν συμβόλαια στα σεντούκια; Τί είναι, ερωτικά γράμματα; Με νομικά μέσα ας βρει κανείς το δίκιο του. Δε μας φταίνε άλλοι, οι παππούδες τους, τα παιδιά τους, οι μορφωμένοι, οι αμόρφωτοι και οι αλλόθρησκοι. Για τους πολιτικούς που κοροϊδεύουν και ταλαιπωρούν τον κόσμο, άχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιώργο.
    Με παρεξηγήσατε.
    Προφανώς δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει ή τι ήθελα να πω. Βοήθεια ζητάω γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε τα σπίτια μας.
    Γηγενής είναι εκείνος ο κάτοικος που πριν ένα αιώνα ζούσε στα Σπάτα και πήρε αγροτικό κλήρο ως ακτήμονας καλλιεργητής και μαζί με τον αγροτικό κλήρο πήρε από τον Συνεταιρισμό Ακτημόνων Καλλιεργητών και ένα κομμάτι γης από τις αρχικά φερόμενες ανεπίδεκτες καλλιέργειας εκτάσεις, προκειμένου να το φυτέψει μα ελιές και αμπέλι και να το κάνει πριν το έτος 1927 καλλιεργήσιμο για να συμπληρώσει τον ελλιπή κλήρο του.
    Για αυτό το κομμάτι γης το γραφείο Εποικισμού δεν του έδωσε παραχωρητήριο, παρόλο που ήτανε νόμιμος νομέας και κάτοχος
    Αυτό το κομμάτι της γης ο αρχικός νομέας και κάτοχος ή ο καθολικός διάδοχος το πούλησε στους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς και αυτοί στους οικοπεδούχους.
    Οι οικοπεδούχοι δεν είναι Σπαταναίοι, άλλοι προέρχονται από τη Μακεδονία, άλλοι από την Ήπειρο ή Πελοπόννησο κλπ. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι έποικοι.
    Σήμερα το δημόσιο και μετά από 95 χρόνια έρχεται και διεκδικεί αυτά τα κομμάτια γης και μαζί με αυτό όλα τα οικόπεδα που βρίσκονται σε αυτά τα κομμάτια.
    Λέγε μου σε παρακαλώ, πως αυτοί οι οικοπεδούχοι θα αντιμετωπίσουν το Δημόσιο. Με τι χαρτιά. Με τα συμβόλαιο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Αυτά θεωρούνται παρά μη κυρίου, όταν αναφερόμαστε σε εκτάσεις που τις διεκδικεί το Δημόσιο, αυθαίρετα ή νόμιμα., είναι άλλο πράγμα.
    Δεν μπορεί οι Σπαταναίοι να καταπατήσανε αυθαίρετα αυτά τα κομμάτια γης.
    Κάποιος τους τοποθέτησε σε αυτά τα κομμάτια και μάλιστα σε απόλυτη γεωγραφική διάταξη και τα όρια αυτών των χωραφιών δεν αμφισβητηθήκανε από κανένα
    Χαρτιά ζητάμε για να αποδείξουμε ότι οι αρχικοί ιδιοκτήτες δεν ήτανε αυθαίρετοι καταληψίες.
    Έχω άδικο που ζητάω βοήθεια από τα παιδιά των αρχικών ιδιοκτητών; Που θα τα βρούμε αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία; Προφανώς σε κάποιο σεντούκι.
    Παράπονο εξέφρασα. Εάν δεν μας πούνε την αλήθεια, για να αντικρούσουμε το Δημόσιο στα δικαστήρια, θα χάσουμε και το οικόπεδό μας και το σπίτι μας
    Θα θέλατε εσείς να έλθει το Δημόσιο, αμαχητί, και να μας πάρει τα σπίτια μας;
    Θεόδωρος Ν. Ντελής τηλ. 6979393049


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεώργιος Ντάτσης21 Ιουλίου 2016 στις 8:56 μ.μ.

    Μα είσατε καλά? Δ.ΜΑΡΚΟΥ λέγεταιο Φονίας ΟΛΗΣ της περιοχής.Σκατά στην Θάλασσα και Σκουπίδια στον Οικισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε
      Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι Πολιτικοί είτε σε Κυβερνητικό επίπεδο είτε σε Δημοτικό.
      Εμένα με ενδιαφέρει να λύσω ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάνω από 6000 μικροϊδιοκτήτες είτε αυτοί λέγονται καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι των αρχικών κληρούχων ακτημόνων καλλιεργητών του ΣΑΑΚ Σπάτων.
      Θέλω να αποδείξω ότι οι αρχικοί ακτήμονες καλλιεργητές δεν καταλάβανε το κομμάτι γης, από τα λεγόμενα ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ, αυθαίρετα. Ότι είναι νόμιμοι νομείς και κάτοχοι.
      Εάν λοιπόν ΕΣΥ, ή και ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος, είναι γόνος κάποιου αρχικού ακτήμονα καλλιεργητή του ΣΑΑΚ Σπάτων και έχει κάποιο κομμάτι γης στα ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ, ας μου δείξε το χαρτί που λέγει ότι ο παππούς του είναι νόμιμος νομέας και κάτοχος αυτής της έκτασης.
      Οτιδήποτε που να αποδεικνύει ότι είναι κύριος της έκτασης αυτής έστω και αν την έχει πουλήσει σε οικοδομικό συνεταιρισμό ή σε μεμονωμένο ιδιώτη.
      Να μην αναφέρεται αυτό το χαρτί στο 2900/1925 Συμβόλαιο του Κ. Νίκα ή τα ομαδικά 3306 - 3317. Αυτά τα συμβόλαια δεν έχουν ισχύ για τα ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ. Αυτά ισχύουν μόνο για το ΑΓΡΙΟ. (Τεμάχιο 647- κληροτεμάχια σύμφωνα με τα 80562/86 & 80572/86).
      Γνωστή πρακτική, με συμβόλαιο για το ΑΓΡΙΟ, πουλιότανε έκταση που ανήκε στα ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ (Γκούρι Λάχι - Αγ. Κυριακή, Πύριζα – Φοίνικας, κλπ)
      Ας μου στείλει μια φωτοτυπία στο e-mail μου: theontelis@yahoo.gr
      Τα άλλα είναι δική μου υπόθεση.
      Θέλετε να βοηθήσετε;
      Στείλτε μου απλά μια φωτοτυπία. Τα άλλα είναι περιττά.
      Ευχαριστώ. Θεόδωρος Ν. Ντελής

      Διαγραφή
  4. Που να τα βρείτε τα χαρτιά ιδιοκτησίας απο τους παλιούς Σπαταναίους κύριε Ντελή!
    Αυτοί τα είχαν τα οικόπεδα 500 χρόνια και βάλε αυθαίρετα ήταν τα έδωσαν επειδή δεν τα χρειαζόντουσαν, σταμάτησαν τις καλλιέργειες. Είναι γνωστό οτι η αγροτική παραγωγή έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια πόσο προπαντός στην Αττική ακαλλιέργητα χωράφια στην μέση του πουθενά τα δίνουν όσο κι'όσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε
      Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λέτε. Αυτές τις εκτάσεις δεν τις κατέχουν αυθαίρετα οι Σπαταναίοι εδώ και 500 χρόνια.
      Μιλάμε για το Κτήμα Βουρβά που μέχρι το 1924 ήτανε ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Πεντέλης.
      Οι κολίγοι Σπαταναίοι φτιάξανε το 1920 ένα Συνεταιρισμό Αποκαταστάσεως Ακτημόνων Καλλιεργητών και με τη βοήθεια του Γραφείου Εποικισμού απαλλοτριώσανε περίπου 15000 στρέμματα από την ιδιοκτήτρια Μονή Πεντέλης.
      Το γραφείου Εποικισμού χώρισε την έκταση αυτή σε κατηγορίες ανάλογα με την ποιότητα του εδάφους, δηλαδή σε καλλιεργήσιμη γη (αμπέλια, φυτείες, ελαιώνες και σε ετήσιες καλλιέργειες) και στις αρχικά χαρακτηρισθείσες εκτάσεις ως ανεπίδεκτες καλλιέργειας (θαμνώδεις και χέρσες εκτάσεις).
      Η γόνιμη και καλλιεργήσιμη έκταση μοιράστηκε στους ακτήμονες από την Επιτροπή Διανομής με κλήρο. Για αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι άνθρωποι έχουν ως τίτλο κυριότητας το παραχωρητήριο που τους έδωσε το γραφείο Εποικισμού.
      Μιλάμε για τις ανεπίδεκτες καλλιέργειας εκτάσεις.
      Ο συνεταιρισμός αυτές τις εκτάσεις τις έδωσε στα μέλη του να τις εκμεταλλευθούνε, να τις κάνουνε καλλιεργήσιμες και στο τέλος να τις κρατήσουνε για συμπλήρωμα του αρχικού ελλιπούς μεριδίου.
      Τα γράφω τόσο απλά για να γίνω κατανοητός.
      Το γραφείο Εποικισμού για το τμήμα της έκτασης αυτής, παρότι του δόθηκε για συμπλήρωμα του μεριδίου (κλήρου) και παρότι είναι στην ουσία νόμιμοι νομείς και κάτοχοι, δεν τους έδωσε και το ανάλογο παραχωρητήριο, προφανώς από πλημμελή εφαρμογή των διατάξεων της Εποικιστικής Νομοθεσίας, καθότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε κανονισμός διανομών και η Επιτροπή Διανομής, που αποτελείτο από ένα Τοπογράφο Μηχανικό, από ένα Γεωπόνο και από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, ενεργούσε σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των μελών του συνεταιρισμού.
      Τίποτε δεν έγινε τυχαία.
      Για κάθε ενέργεια υπήρχε απόφαση των μελών του συνεταιρισμού.
      Δυστυχώς το Αρχείο του Συνεταιρισμού έχει εξαφανισθεί.
      Κάποιο από τα μέλη του συνεταιρισμού, που θεωρείται και ο αρχικός κληρούχος ακτήμονας καλλιεργητής, όλο και κάποιο χαρτί θα έχει στο αρχείο της οικογένειας .
      Π.Χ. Έχω στα χέρια μου ένα χαρτί από το Γραμματέα του Συνεταιρισμού (ΣΑΑΚ Σπάτων), με σφραγίδα του συνεταιρισμού, που λέγει αυτά και αυτά τα μέλη, θα πάρουνε τόσα στέμματα από το ανεπίδεκτο της Κιάφας.
      Πολύ καλό χαρτί.
      Ανάλογα χαρτιά θα υπάρχουν για τα ανεπίδεκτα του Γκούρι Λάχι, της Πύριζα και όπου αλλού υπάρχουν εντός της απαλλοτριωθείσας έκτασης του κτήματος Βουρβά.
      Με στοιχεία και με τις μαρτυρίες όσων ζούνε εξ εκείνων που πουλήσανε τέτοιες εκτάσεις (ανεπίδεκτα) στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς ή και με μαρτυρίες υπερηλίκων που κατέχουν το θέμα, θα αντιμετωπίσουμε το Δημόσιο στα Διοικητικά Δικαστήρια.
      Από το τέλος του έτους θα πρέπει να ξεκινήσουν οι αγωγές κατά του Δημοσίου, ατομικά.
      Το σωματείο «Βουρβας» έχει κάποια καλά χαρτιά, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, που έχει έννομο συμφέρον. Δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται περισσότερο υπερασπιστικό υλικό.
      ‘Ένα έγκυρο χαρτί από τον ΣΑΑΚ Σπάτων ή την Επιτροπή Διανομής 1923 – 1931, έχει μεγαλύτερη αξία από εκατό μαρτυρίες
      Όποιος βρει ένα οποιοδήποτε χαρτί, που αναφέρεται στο κτήμα Βουρβά, που για αυτόν δεν λέγει τίποτε, ας μου το στείλει σε φωτοτυπία στο e-mail μου: theontelis@yahoo.gr
      Ευχαριστώ. Θεόδωρος Ν. Ντελής

      Διαγραφή

  5. Πέρασε ένας μήνας από τη πρώτη μου ανάρτηση και κανένας Σπαταναίος δεν μου τηλεφώνησε ούτε μου έστειλε κάποιο χαρτί σχετικά με τη διανομή 1923

    Επανέρχομαι και παρακαλώ για τελευταία φορά:

    Εάν κάποιος Σπαταναίος, έχει κάποιο χαρτί, από τον ΣΑΑΚ Σπάτων ή την Επιτροπή Διανομής, που να βεβαιώνει ή αποδεικνύει ότι ο κληρούχος παππούς του, αρχικός ακτήμονας καλλιεργητής, είναι νόμιμος νομέας και κάτοχος του αγροτεμαχίου που έχει στα ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ, ας μου το στείλει σε φωτοτυπία στο
    e-mail μου: theontelis@yahoo.gr
    Οτιδήποτε που να αποδεικνύει ότι είναι κύριος της έκτασης αυτής έστω και αν την έχει πουλήσει σε οικοδομικό συνεταιρισμό ή σε μεμονωμένο ιδιώτη.

    Επαναλαμβάνω:
    ‘Ένα έγκυρο χαρτί από τον ΣΑΑΚ Σπάτων ή την Επιτροπή Διανομής 1923 – 1931, έχει μεγαλύτερη αξία από εκατό μαρτυρίες.
    Όποιος βρει κάποιο παλιό χαρτί, που αναφέρεται στο κτήμα Βουρβά, που για αυτόν δεν λέγει τίποτε, ας μου στείλει μια φωτοτυπία

    Ευχαριστώ. Θεόδωρος Ν. Ντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ENΗΜΕΡΩΣΗ
    30.07.2016
    (Αφορά οικισμούς και ιδιοκτησίες που βρίσκονται στα λεγόμενα «ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ»
    της Οριστικής Διανομής 1923 του Κτήματος Βουρβά Αττικής).
    Όλοι οι οικοπεδούχοι και οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να ενημερωθούνε, αντικειμενικά, για το καλό της Περιοχής.

    Αρχές του 2018 λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το Εθνικό Κτηματολόγιο για τη διόρθωση των λανθασμένων εγγραφών
    «Διεκδικείται κατά κυριότητα από το Ελληνικό Δημόσιο».

    Εάν μέχρι το τέλος του 2016 ή τα μέσα του 2017 δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με Νομοθετική Ρύθμιση θα πρέπει να γίνουν ατομικές αγωγές κατά του Δημοσίου. Καθότι η πρώην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, παράνομα και καταχρηστικά, δήλωσε την ιδιοκτησία μας, στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως Δήθεν Περιουσία του Δημοσίου.

    ( A.Π. 88/ 11.07.2016 Προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Γής)
    Σε αυτό το έγγραφο του Σωματείου «Βουρβάς» περιέχονται πολύ σημαντικά στοιχεία, που μπορεί να στηριχθεί η υπερασπιστική γραμμή του καθενός μας, εκτός και αν κάποιος άλλος, έχει καλύτερη πρόταση και αποδεικτικά στοιχεία, που να είναι ικανά να μας δικαιώσουνε.
    Όποιος νομίζει ότι μπορεί να του χρειαστούνε ας μου δώσει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο e-mail να του τα στείλω, καθότι είναι πολλές σελίδες και δεν μπορώ να τα φωτοτυπήσω.

    Ο καθένας μας ας ορίσει, από τώρα, το Δικηγόρο του, ώστε να έχει χρόνο, για να ενημερωθεί επαρκώς.

    Καλό θα είναι, οι δικηγόροι, να έχουν ενιαία υπερ. γραμμή.

    Εάν χάσουμε όλες τις ευκαιρίες και μέχρι τότε δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις στη μερίδα μας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, το ακίνητό μας βαπτίζεται οριστικά περιουσία του Δημοσίου και τότε θα το πω ωμά : «κλαύτα Χαράλαμπε !!!»

    Παρακαλώ, ενημερώστε, ανάλογα, γνωστούς και φίλους.

    Ας μονιάσουμε για μια φορά, μπας και αντιμετωπίσουμε, ενωμένοι, τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

    Από τις διαμάχες συλλόγων και κατοίκων έχουν διαλυθεί οικισμοί και χωριά

    Ευχαριστώ
    Θεόδωρος Ντελής, τηλ. 6979393049, e-mail: theontelis@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου