Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής αποφάσισε τη διενέργεια ψεκασμών στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος, για την καταπολέμηση κουνουπιών.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 




έτος 2016, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών στον υδροβιότοπο Σχινιά, αποφάσισε την Παρασκευή 17/06/2016 (πρωινές ώρες), την διενέργεια της 4ης εφαρμογής ψεκασμών (προνυμφοκτονία) από αέρος στον υδροβιότοπο Εθνικού Πάρκου Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος, με χρήση σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά προστατευόμενες περιοχές.
Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει, τους πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου ΣΧΙΝΙΑ για την ημερομηνία της αεροεφαρμογής, ώστε κατά την διάρκεια των ψεκασμών η περιοχή να είναι ελεύθερη από ανθρώπους και ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου