Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αποζημιώθηκε γιατί έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο και ήταν αθώος

Αποζημιώθηκε γιατί έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο και ήταν αθώος
Κοντά στις 10.000 ευρώ θα λάβει ο κτηνοτρόφος που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν υπεύθυνος για καλλιέργεια μεγάλης χασισοφυτείας
Έμεινε ένα χρόνο πίσω από τα κάγκελα και έβγαλε... 10.000 ευρώ ένας κτηνοτρόφος από την Ανδρούσα Μεσσηνίας, που είχε συλληφθεί στις 5 Ιουλίου του 2013 ως υπεύθυνος για την καλλιέργεια μιας μεγάλης χασισοφυτείας στη θέση «Καμίνι» της περιοχής Καλογερόρραχη!




Ο κτηνοτρόφος είχε παραμείνει προφυλακισμένος για 488 ημέρες, αλλά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Μεσσηνίας τον αθώωσε στις 4 Νοεμβρίου του 2014, καθώς έκρινε ότι δεν είχε σχέση με την φυτεία των 153 δενδρυλλίων κάνναβης. Μετά την αθώωσή του, κατέθεσε αίτηση για αποζημίωση και τελικά του επιδικάστηκαν 20 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμεινε στη φυλακή!

Έτσι, θα αποζημιωθεί με 9.760 ευρώ, ενώ οι δυο συγκατηγορούμενοί του βρίσκονται ακόμη στην φυλακή. Συγκεκριμένα, ένας συνταξιούχος αστυνομικός από το χωριό Καλογερόρραχη εκτίει ποινή έξι ετών, ενώ ένας συγχωριανός του που είναι και υπότροπος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου