Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Ασφαλιστικό, Υπερταμείο, Φορολογικό, Προσφυγικό… Οι αλήθειες που κρύβουν!

Δημήτρης ΚαραγεωργίουΓράφει ο Δημήτρης Καραγεωργίου
Δημοσιογραφία από «δημοσιογραφία» δεν διαφέρουν μόνο στα εισαγωγικά κι ένας δημοσιογράφος οφείλει να είναι πάντοτε αγωγός της αλήθειας προς τους πολίτες, όχι «διαμορφωτής συνειδήσεων» με ψευδείς ή επιλεκτικές αναφορές.
Αυτό βεβαίως στην εποχή μας σπανίως βρίσκει τιμητές κι ανεξαρτήτως εμβελείας του μέσου που παρακολουθεί κάποιος η προπαγάνδα δημιουργεί άφθονες «εικονικές πραγματικότητες». Τέτοιες που πολύ εύκολα υιοθετεί ο
πολίτης, υπό την πίεση και το άγχος της καθημερινότητάς του που δεν του επιτρέπουν να διακρίνει αλήθεια από ψέμα.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα ψέματα που έχουν κατακλύσει το χώρο των ΜΜΕ τελευταία. Περιπτώσεις στις οποίες γίνεται από τεράστια απόκρυψη της πραγματικότητας έως και διαστρέβλωσή της ή δημιουργία μιας «άλλης» επιθυμητής από τα εκάστοτε αφεντικά τους!
1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 • ΕΚΑΣ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν υπογράψει την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του το 2015 (προβλεπόταν ρητά στο "μέηλ Χαρδούβελη"). Αντιθέτως η νυν κυβέρνηση πέτυχε την παράτασή του για ενάμιση ολόκληρο χρόνο (κατά τον οποίο έμεινε ΑΝΕΠΑΦΟ ενώ επρόκειτο να καταργηθεί πλήρως!) και στη συνέχεια τη ΣΤΑΔΙΑΚΗ περικοπή του από το 2016 έως το 2018. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, όταν το 2018 κοπεί εντελώς, οι δικαιούχοι του θα λάβουν την Εθνική Σύνταξη που επίσης η νυν κυβέρνηση θέσπισε. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί θα συνεχίσουν επ' αόριστον να λαμβάνουν χρήματα με άλλο τίτλο, από εκεί που ήταν να τους κοπούν οριστικά το 2015! Πρόκειται αλήθεια για βελτίωση ή επιδείνωση της συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
 • ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν θεσμοθετήσει «Εθνική σύνταξη» 360 ευρώ συνδεδεμένη με ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος». Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έπαιρναν όλοι 360 ευρώ εάν και εφόσον δεν υπήρχε δημοσιονομικό έλλειμμα που αν υπήρχε δεν θα έπαιρναν ούτε αυτά, αφού το ποσό θα προσαρμοζόταν προς τα κάτω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεσμοθέτησε την Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ (άμεση αύξηση κατά 24 ευρώ δηλαδή) με μια τεράστια διαφορά: Αντί για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», συνδέεται πλέον με «ρήτρα ανάπτυξης». Πρόκειται δηλαδή για το ελάχιστο και κατοχυρωμένο ποσό που μόνο θα αυξάνεται ανάλογα με τα πλεονάσματα, αλλά δεν θα μειώνεται αν υπάρξουν ελλείμματα. Πρόκειται αλήθεια για βελτίωση ή επιδείνωση της συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
 • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ήταν σε όλους τους Έλληνες γνωστό στις εκλογές πως για να επιβιώσουν τα Ταμεία μέχρι το 2018 έπρεπε να εξοικονομήσουν 1,8 δις. Το περασμένο καλοκαίρι άλλωστε ψηφίστηκε από όλους στη Βουλή. Αποτελεί «Ελληνική ανάγκη», όχι «μνημονιακή υποχρέωση», να σωθούν τα Ταμεία γιατί αν καταρρεύσουν ολοσχερώς πολύ απλά δεν θα ξαναπάρει κανένας σύνταξη! Το γιατί έφτασαν σε αυτή την κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους: α) εξαφανίστηκε αφενός η περιουσία τους ύστερα από τριπλό πλιάτσικο (Χρηματιστήριο Σημίτη, Δομημένα Ομόλογα Καραμανλή, PSI Σαμαρά-Βενιζέλου) και β) τα χρόνια 2012-2015 έχασαν τη δουλειά τους 985.000 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα τα Ταμεία, χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές αυτών, να καλούνται κάθε μήνα να πληρώσουν περισσότερα από όσα εισπράττουν. Το πρόβλημα αυτό ήδη έχει μπει σε τροχιά επίλυσης με τη ραγδαία μείωση της ανεργίας από το 30% στο 24%, τις 110.000 νέες θέσεις εργασίας το 2015 και τις (ήδη!) 201.000 νέες θέσεις εργασίας το Ά πεντάμηνο του 2016 (επίσημα στοιχεία από ΕΡΓΑΝΗ), αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διαβούμε ως τα προ 2010 επίπεδα. Ήταν πάρα πολύ εύκολο για την κυβέρνηση να βρει το απαιτούμενο ποσό όπως επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες ανάλγητες πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών «ακολούθων» της Θάτσερ, του Μίλτον Φρίντμαν και της «Σχολής του Σικάγο». Με οριζόντιες περικοπές δηλαδή για όλους, όπως εκείνοι έκαναν 11 ολόκληρες φορές! Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσημο και ότι έχει στόχο να προστατεύσει τους αδύναμους αντί την ελίτ, έκανε πράξη ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά: Να σηκώσουν το βάρος οι έχοντες. Έτσι δημιούργησε 3 κλίμακες συντάξεων:
 1. 0-1300 ευρώ: Προστατεύθηκαν πλήρως
 2. 1300-1600 ευρώ: Προστατεύθηκαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου
 3. 1600+ ευρώ: Υφίστανται πραγματικές περικοπές
Είναι αλήθεια βελτίωση η ανατροπή της λογικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που έκαναν αδιακρίτως οριζόντιες περικοπές χωρίς να εξετάζουν τη δυνατότητα επιβίωσης αυτών που καλούνταν να τις υποστούν; Είναι ή όχι βελτίωση η προστασία των συντάξεων μέχρι 1600 ευρώ;

2. ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ

Ταμείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΠΟΥΛΟΥΣΕ τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου έναντι πινακίου φακής (δεν θα ξαναγύριζαν ΠΟΤΕ σε Ελληνικά χέρια!), τα έσοδα δε του Ταμείου πήγαιναν κατά 100% στους δανειστές έναντι του Δημοσίου Χρέους.

Ταμείο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου που θα ξαναγυρίσουν στα χέρια μας με τη λήξη κάθε σύμβασης (όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα προηγμένα κράτη του πλανήτη) και μόλις το 50% των εσόδων πηγαίνει για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, ενώ το άλλο 50% μένει στην Ελλάδα για αναπτυξιακές πολιτικές.

Πρόκειται αλήθεια για βελτίωση ή επιδείνωση της συμφωνίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; (Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως πως οι δανειστές ζητούσαν το Ταμείο να έχει έδρα στο Λουξεμβούργο και πρόεδρο τον ίδιο το Σόιμπλε, κάτι το οποίο επίσης απετράπη!)

3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Τίτλοι για αύξηση των φόρων κατακλύζουν εντέχνως όλα τα ΜΜΕ, αλλά κανένα πουθενά δεν αναφέρει κάτι για τις κλίμακες για τις οποίες οι φόροι μειώνονται! Για τους μισθωτούς λοιπόν οι φόροι μειώνονται (ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση) για όσους έχουν εισοδήματα:
 1. 13.000-17.000 ευρώ
 2. 26.000-44.000 ευρώ
 3. 51.000-56.000 ευρώ
Η πραγματική «επανάσταση» όμως γίνεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα δουν μείωση φόρου για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ! Πρόκειται για ένα μέτρο για την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που αποδεικνύει το «στίγμα» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη διακυβέρνηση σαν αντίβαρο στις ιδεολογικές «αγκυλώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του είναι κυρίως «κρατιστές». Άραγε πόσοι πιστεύουν ότι κάποιος που βγάζει περισσότερα από 2.500 ευρώ το μήνα συγκαταλέγεται στους «αδύναμους» και στους «μη έχοντες»; Τελικά η κυβέρνηση προστατεύει μόνο τους «μη έχοντες» ή πολύ περισσότερους;
 • ΦΠΑ: Οι δανειστές ζητούσαν:
 1. Αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ από το 13% στο 23%
 2. Αύξηση του ΦΠΑ στο νερό από το 13% στο 23%
 3. Αύξηση του ΦΠΑ σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον Πολιτισμό από το 6,5% στο 23%
Όλοι αντιλαμβάνονται τι τρομερές αυξήσεις, ειδικά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, θα έφερναν οι θέσεις των δανειστών εάν υιοθετούνταν και πόσο αυτές θα έπλητταν τους αδύναμους! Αντί αυτών, η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και κατάφερε να μη γίνει τίποτα από αυτά, ενώ αντιθέτως κιόλας θα έχουμε μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κατά 15% σε όσους κάνουν διακανονισμό στο σχετικό χρέος τους μέχρι 31 Ιουλίου! Σαν αντιπρόταση υιοθετήθηκε για να καλυφθεί το σχετικό δημοσιονομικό κενό η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μια αύξηση ανεπαίσθητη (μόλις ένα cent ανά ευρώ) που μοιράζεται ισοβαρώς και δίκαια σε όλους τους πολίτες. Προστατεύθηκαν έτσι οι αδύναμοι από τις τεράστιες αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ενώ τους δόθηκε η εντελώς αντίθετη δυνατότητα να απολαύσουν κιόλας μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!
Σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η σφοδρή αντίδραση του Πάνου Καμμένου που τη χαρακτήρισε «αντισυνταγματική», ενώ αρχικά χλευάστηκε, στη συνέχεια έφερε ντόμινο εξελίξεων με τον Πρόεδρο της Βουλής αρχικά να τον στηρίζει λέγοντας πως έχει δίκιο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Αλεξιάδη εν τέλει να δίνει εντολή να ξεκινήσει η επεξεργασία σχεδίου στο Υπουργείο Οικονομικών που θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος αυτού του έτους και θα αντιστρέφει το μέτρο αυτό! Η κυβέρνηση τέλος, προχωρά παράλληλα σε απαλλαγή από το καθεστώς ΦΠΑ για 700.000 επιχειρήσεις! Ακούσατε-διαβάσατε αλήθεια σε κανένα ΜΜΕ κάτι από αυτά;

4. ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Είναι αδιάψευστο γεγονός πως η Ελλάδα είχε λάβει συγκεκριμένες οδηγίες κατασκευής δομών φιλοξενίας από την ΕΕ, που υπολόγιζε το μέγεθος του επικείμενου προσφυγικού κύματος με αρκετή ακρίβεια, από το 2013. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστησε παγίδα στη χώρα, μη εκτελώντας την Ευρωπαϊκή οδηγία. Σκοπός τους ήταν το προσφυγικό να γίνει «βόμβα» που να βυθίσει την Ελλάδα στο χάος και να τους βοηθήσει να επανέλθουν στην εξουσία, την ανομία, την ασυλία για τις απάτες τους. Δεν τα κατάφεραν χάρη και μόνο στον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για τους εξής λόγους:
 1. Όταν το προσφυγικό κύμα βάρυνε σε δυσθεώρητο βαθμό τα ακριτικά νησιά μας, με την Πολιτεία να μη μπορεί να βρει λύση ούτε για τη μεταφορά τους από αυτά, ήταν ο Πάνος Καμμένος που βρήκε τα πλοία που τελικά την ανέλαβαν.
 2. Όταν έγινε διαγωνισμός για τη σίτισή τους και οι εταιρείες catering έδιναν κόστη 18 ευρώ ημερησίως ανά άτομο, ποσό που αρνιόταν να χρηματοδοτήσει η ΕΕ (έδιναν μεχρι 6 ευρώ ημερησίως) και θα έπρεπε να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ήταν ο Πάνος Καμμένος που ανέλαβε τη σίτιση μέσω των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων με κόστος που περιορίστηκε στα 5,8 ευρώ ημερησίως και χρηματοδοτεί στο 100% η ΕΕ.
 3. Όταν η ΕΕ μας έδωσε ασφυκτική προθεσμία για να εχουμε έτοιμες τις δομές φιλοξενίας (οφείλαμε να τις εχουμε από το 2013) ήταν ο Πάνος Καμμένος που εμπόδισε το «πάρτυ των εργολάβων» και τις κατασκεύασε αστραπιαία το ΥΠΕΘΑ, ώστε να γλυτώσουμε ΚΑΙ τα έξοδα σε εργολάβους ΚΑΙ τα πρόστιμα για τη μη υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΚΑΙ την εγκατάλειψή μας στη διαχείριση του Προσφυγικού από την ΕΕ.
 4. Όταν η Τουρκία αρνιόταν να συμβάλει στον περιορισμό του Προσφυγικού ήταν ο Πάνος Καμμένος που πήγε στο ΝΑΤΟ κι έφερε την ομόφωνη συμφωνία (απέσπασε μέχρι και την ίδια την Τουρκική υπογραφή!) που μηδένισε τις προσφυγικές ροές.
 5. Η πραγματική ζημία στον τουρισμό σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη γίνεται τεράστια προσπάθεια να αναστραφεί και οι τοπικοί επιχειρηματίες θα ενισχυθούν από το ίδιο το κράτος μέσω της επέκτασης του προγράμματος «κοινωνικού τουρισμού» του Υπουργείου Τουρισμού από 5 ημέρες σε 10, που ανακοίνωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!
 6. Εν τέλει, ήταν ο Πάνος Καμμένος και το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τζανέτος Φιλιππάκος που εκείνος απαίτησε να τοποθετηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας υπεύθυνος για το Προσφυγικό, που κατάφεραν τον άθλο με 1.300.000 εισόδους προσφύγων να διοχετεύσουν σε άλλες χώρες τους 1.250.000.
 7. Το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Φιλιππάκος ήταν που ανέλαβε την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης και την έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.
Όσοι διαμαρτύρονται βέβαια σήμερα για τους εναπομείναντες 52.000 πρόσφυγες που σταδιακά κι αυτοί επαναπροωθούνται στην Τουρκία, θα πρέπει είτε να είχαν τη δυνατότητα οι ίδιοι να μετακινήσουν τα 5 νησιά που επλήγησαν (θα γλύτωναν αυτά αλλά η αποβίβαση και πάλι θα γινόταν, στα διπλανά τους) είτε να ζούσαν σε άλλη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νομιμοποίησαν 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες και τους έδιναν Ελληνικά έγγραφα για να τους ψηφίζουν στις εκλογές!

Είναι προφανές από όλα τα παραπάνω πως τα αφεντικά των ΜΜΕ έχουν επιβάλλει απόλυτη συσκότιση στους πολίτες. Είναι γνωστή άλλωστε η ρήση που αντιπροσωπεύει πολλούς από αυτούς: «Αν η πραγματικότητα διαφέρει από αυτή που εμείς επιθυμούμε, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»! Δεν είναι όμως πλέον καιρός οι Έλληνες να αποκτήσουν γνώση, να είναι υποψιασμένοι, να πάψουν να είναι θύματα κάθε λογής «ανίερων» συμφερόντων;

Δημήτρης Καραγεωργίου
Τομεάρχης Ανατ.Αττικής
Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου