Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΛΙΑ ΝΤΕΛΑΚΗ: Η Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το ΚΕΛ δεν έχει δικαιολογίες

Σχετικά με το "φλέγον", όπως αναδεικνύεται, ζήτημα της πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων παραπέμπω  στην ηλεκτρονική επιστολή που σας είχα απευθύνει την 6η/5/2016, όπου αναφέρεται το εξής: 
 "Επανέρχομαι στο θέμα της ενημερωτικής συνάντησης στην ΕΥΔΑΠ, υπενθυμίζοντας και πάλι, ότι κατά τη συνεδρίαση της 31ης/3/2016 είχα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για την πρόθεσή μου και είχα ζητήσει από όσους ενδιαφέρονται να με
ενημερώσουν προκειμένου να αναλάβω τον συντονισμό."
Ανατρέχοντας κανείς στα πρακτικά της 31ης/3/2016 (σελ.13 & 17) μπορεί να αναγνώσει τα εξής:




 Σελ. 13 
 "ΝΤΕΛΑΚΗ: Θέλω να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου, με τον κύριο Τσαντήλα και άλλους συμπολίτες, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, όπου μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ και με υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι μας ενημέρωσαν όσον αφορά το σχεδιασμό και τη δρομολόγηση της λύσης της αποχέτευσης.
Επειδή έχω επανέλθει ως προς αυτό λέγοντας ότι οι συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας δεν είναι διεξοδικές και πάντα λείπει η επιστημονική γνώση, δηλαδή μεταφέρουμε εμπειρίες αλλά δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να ακούσουμε την ΕΥΔΑΠ, ζήτησα από τον Πρόεδρο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συναδέλφους να ενημερωθούν απευθείας για το θέμα, να μας κάνουν δεκτούς. Έγινε το αίτημα και το δέχτηκαν, που σημαίνει ότι όποιοι από τους συναδέλφους κρίνουν ότι θέλουν να ενημερωθούν, μέχρι το πέρας της συνεδρίασης να μου πουν το όνομά τους για να ξέρουμε ποιος είναι ο αριθμός, για να προγραμματίσουμε μία συνάντηση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ."
Επίσης,
ΣΕλ.17 
"Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, δε θα απευθυνόταν η πρόσκληση για ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ αν όλο αυτό το διάστημα είχε γίνει δεκτό το αίτημα που έχω υποβάλλει να έρθει η ΕΥΔΑΠ εδώ να μας ενημερώσει. Ομολογώ ότι η ενημέρωση που είχα στα Δημοτικά Συμβούλια δε μου ήταν επαρκής και θεωρούσα ότι έπρεπε να έχω και μία απευθείας ενημέρωση με αυτόν που έχει την εποπτεία του έργου. Αυτό δεν το θεωρώ παρέμβαση. Αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να έχει συμπληρωματική ενημέρωση, λέω ότι έχουμε εξασφαλίσει μία δυνατότητα να την έχουμε. Δεν είναι ούτε ανατροπή του σχεδιασμού, ούτε ανατροπή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου."

Όσον αφορά δε, στη θέση της συμπολίτευσης σχετικά με την ενημέρωση, έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Γιαννάτου στη σελ. 19 των πρακτικών.  

Πάντως, και επειδή αφενός, η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως και αφετέρου, η ΕΥΔΑΠ δεν έχει μετακομίσει σε άγνωστη διεύθυνση, καλώ όποιον συνάδελφο διαθέτει ανώτερες από τις δικές μου οργανωτικές ικανότητες να συντονίσει εκ νέου ενημερωτική συνάντηση όλων των δημοτικών συμβούλων στα γραφεία της.
Η αναμένουσα επίσημη πρόσκληση
Λία Ντελάκη

1 σχόλιο:

  1. k.Ντελακη το ...ενδιαφερον σας για τον τοπο μας ειναι φανερο οπως και η ...σταθεροτητα των θεσεων σας ελπιζουμε εμεις οι δημοτες να σας το ανταποδωσουμε καποια στιγμη και ελπιζω να ειναι συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου