- Ο νεροχύτης δεν καθαρίζει με το να πλένουμε τα χέρια μας εκεί. Για να απολυμανθεί θέλει σφουγγάρι, τρίψιμο και απορρυπαντικό.
- Μην αφήνετε το υγρό σφουγγάρι στο μπάνιο γιατί γεμίζει βακτήρια. Προσπαθήστε να αλλάζετε σφουγγάρι κάθε μήνα.
- Μην βάζετε απορρυπαντικό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων.
δεν ισχύουν για όλες τις μαμάδες)! Δείτε ποιοι είναι αυτοί και πώς θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζετε.
«Αλλάζουμε τα σεντόνια κάθε 15 μέρες»
Δυστυχώς στον ύπνο μας ιδρώνουμε πολύ ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ανεξαρτήτως εποχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ιδρώτας να πηγαίνει στα σεντόνια μας και να δημιουργούνται αλλεργικά προβλήματα. Προσπαθήστε να αλλάζετε τα σεντόνια σας μια φορά την εβδομάδα. Φροντίστε να αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε βδομάδα.
«Ο νεροχύτης της κουζίνας πλένεται εφόσον πλένουμε τα χέρια μας συνεχώς εκεί»
Το ότι πλένετε τα χέρια σας ή τα ποτήρια στο νεροχύτη δε σημαίνει πως αυτόματα καθαρίζεται. Στον νεροχύτη πλένονται επίσης τα ωμά κρέατα που είναι γεμάτα μικρόβια. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να τον καθαρίζετε και να τον απολυμαίνετε κάθε φορά που πλένετε ωμά κρέατα.
Τα υγρά σφουγγάρια είναι το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Καλό είναι να τα απλώνετε στο μπαλκόνι να στεγνώσουν και να τα αλλάζετε μία φορά τον μήνα. Μην αφήνετε το σφουγγάρι να στεγνώνει στο μπάνιο!
«Το ξίδι καθαρίζει τα πάντα»
Και όμως το ξίδι δεν είναι κατάλληλο για κάθε επιφάνεια. Για παράδειγμα αποφύγετε να βάλετε ξίδι σε ξύλινες επιφάνειες ή σε φυσική πέτρα γιατί θα τα αλλοιώσετε. Το ξύδι απολυμαίνει πολλές επιφάνειες αλλά δεν κάνει για παντού.
«Ρίχνουμε το απορρυπαντικό πιάτων στο πλυντήριο»
Υπάρχουν κάποια υφάσματα όπως το μαλλί ή το μετάξι που θέλουν ειδική περιποίηση στο πλύσιμο. Γι' αυτό, αν μαζί πλένετε και κάποιο ρούχο με λιπαρό λεκέ στο οποίο έχετε βάλει απορρυπαντικό πιάτων, μην ρισκάρετε να το βάλετε μαζί με τα ευαίσθητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου