Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Θηλυκή συμμορία απατεώνων με πλοκάμια στην Παιανία!

email
Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις νεαρές γυναίκες συνελήφθησαν σε Παιανία αλλά και σε Κολωνάκι και Πετρούπολη επειδή
είχαν καταφέρει να βάλουν στο χέρι πιστωτική εταιρεία ναυτιλιακής εταιρείας και να κερδίσουν χιλιάδες ευρώ από την παράνομη χρήση της.
Συγκεκριμένα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ναυτιλιακής εταιρείας.

Τα μέλη της σπείρας έκαναν ηλεκτρονικές συναλλαγές (αγορά αεροπορικών εισιτηρίων – κρατήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία) με τη χρέωση εταιρικής πιστωτικής κάρτας και στη συνέχεια εισέπρατταν την αξία των συναλλαγών αυτών από πολίτες.

Οι τέσσερις Ελληνίδες που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 29, 30, 39 και 45 ετών, ενώ αναζητούνται άλλες δύο συνεργοί τους ηλικίας 29 και 31 ετών, άνδρες ηλικίας 29 και 33 ετών και άγνωστος αριθμός «συνεργατών» τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της παράβασης των Νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μία από τις συλληφθείσες, 29 χρονών, έχοντας αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, κατά το χρονικό διάστημα που εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία, ως υπάλληλος γραφείου, εξέδιδε μέσω συνεργαζόμενου με την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου, αεροπορικά εισιτήρια και προέβαινε σε κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων για διάφορα άτομα, εν αγνοία της εταιρείας.

Το αντίτιμο για τα εισιτήρια και τη διαμονή στα ξενοδοχεία εξοφλούσε με τη χρέωσή τους σε εταιρική πιστωτική κάρτα.

Το αντίτιμο όμως το εισέπραττε η ίδια από τους ενδιαφερόμενους είτε σε μετρητά είτε με κατάθεση σε τραπεζικό της λογαριασμό και ήταν χαμηλότερο από το πραγματικό κόστος αγοράς –χρέωσης των εισιτηρίων και της διαμονής!

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας είχαν την ευθύνη να συστήνουν στην 29χρονη ενδιαφερόμενους «πελάτες» είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω e-mail και μεσολαβούσαν για την έκδοση των εισιτηρίων, παραδίδοντας στη συλληφθείσα το αντίτιμο της αξίας των εισιτηρίων σε μετρητά ή υποδεικνύοντας κατ’ εντολή της τον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό για την κατάθεση των χρημάτων.

Ο αριθμός των πολιτών που αγόρασαν εισιτήρια ή διέμεινα σε ξενοδοχεία εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 650 άτομα, με την προκληθείσα ζημία για τη ναυτιλιακή εταιρεία να ξεπερνά τα 361.000 ευρώ, ενώ το περιουσιακό όφελος της σπείρας από την παράνομη δραστηριότητα της υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Google+