Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Παραλίες της Αν. Αττικής - Καταργείται το «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.»

Η εκμετάλλευση – αξιοποίηση των παραλιών της Αττικής, ιδιαίτερα αυτών της ανατολικής Αττικής, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και δημιουργεί νέες προσδοκίες για το μέλλον των ακτών μας.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 το οποίο θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων η εταιρεία «Παράκτιο μέτωπο Α.Ε.» καταργείται διά της συγχώνευσής της στο ΤΑΙΠΕΔ όπως και η ΕΤΑΔ Α.Ε.




Όπως είναι φυσικό μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στην ανατολική Αττική, από το Ελληνικό και μέχρι το Σούνιο, αφού οι εκεί παραλίες θεωρούνται τα «φιλέτα» της Αττικής και είχαν μπει στη διαδικασία της «αξιοποίησης», γεγονός που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στην… πρωτοκαθεδρία.

Υπενθυμίζεται ότι βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ – όλα τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον – ήταν η απόδοση των παραλιών στους πολίτες ενώ οι πιο… ριζοσπαστικές φωνές έκαναν λόγο ακόμη και για παντελή αποκλεισμό επιχειρήσεων και άρα εκμετάλλευσής τους από επιχειρήσεις.

Δείτε παρακάτω τη σχετική διάταξη (άρθρο 24) του νομοσχεδίου όπως έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση:

Άρθρο 24 – Κατάργηση / Εκκαθάριση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

1. α. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.
β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.
2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).
3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.


www.notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου