Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Δένδιας: Αν δεν κάνουμε συνέδριο μετά τη χειρότερη ήττα της ΝΔ, πότε θα κάνουμε;

Δένδιας: Αν δεν κάνουμε συνέδριο μετά τη χειρότερη ήττα της ΝΔ, πότε θα κάνουμε;
Σκληρή κριτική σε Σαμαρά
«Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να διδαχθούμε από την Αριστερά, είναι το να συζητάμε». Την ανάγκη διεξαγωγής
συνεδρίου στη ΝΔ υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη ήττα στην ιστορία του κόμματος.
«Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορία μας. Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο, πότε θα κάνουμε;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας είπε ότι «μόνο μετά από ένα συνέδριο μπορεί να το κοιτάξει κανείς», ενώ τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι η συζήτηση μπορεί να φέρει εσωστρέφεια.

«Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να διδαχθούμε από την Αριστερά, είναι το να συζητάμε» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτίμησή του, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ υπέστη μια βαριά ήττα» και πρόσθεσε: «Αυτά τα περί "κρατήσαμε" κλπ δεν μου φτάνουν καθόλου. Το να κρατάω όταν είμαι κόμμα εξουσίας δεν μου φτάνει. Ένα κόμμα εξουσίας πετυχαίνει όταν κερδίζει τις εκλογές και αποτυγχάνει όταν το εκλογικό σώμα και η κοινωνία το αποδοκιμάζει και το βάζει στην αντιπολίτευση. Επίσης δεν είμαι καθόλου έτοιμος να συνυπογράψω ότι αυτές οι εκλογές ήταν κατ' ανάγκην χαμένες επειδή ακολουθήσαμε περιοριστική πολιτική. Τότε, ας το είχαμε συμφωνήσει από το 2012, να μην παιδευόμαστε καθόλου».

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ «έχασε την περπατησιά της» μετά τον Ιούνιο του 2014 και πρόσθεσε: «Εχω την αίσθηση ότι και λίγο πιο πριν είχαμε αρχίσει να νοθεύουμε το μίγμα του μηνύματός μας προς την κοινωνία, να δημιουργούμε μια σύγχυση και κατά συνέπεια το εκλογικό σώμα να μην ξέρει αν του λέμε το ένα ή το άλλο».

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που ερμηνεύτηκε ως ερμηνεύτηκε ως αιχμή εναντίον του ίδιου του κ. Δένδια, απάντησε πως το εκλαμβάνει ως αστεϊσμό και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου