Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μια τούρτα αγάπης

Μια χειροποίητη τούρτα έμπνευσης και εκτέλεσης της φίλης μας N1ki που την έφτιαξε για τον άνδρα της και μας άρεσε. Μπορείτε να την δοκιμάσετε... Χωρίζεται σε 3-4 στάδια αλλά
αξίζει τον κόπο. Πάμε για τα υλικά και μετά την εκτέλεση. 
Βάση:
2 καλές χούφτες νιφάδες δημητριακών (τα τελείως σκέτα)
σιρόπι σοκολάτας
Γέμιση:
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 βανίλιες
100 γρ λιωμένη κουβερτούρα
Επικάλυψη:
100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Φτιάχνουμε τη βάση.
Σπάμε ελάχιστα με τα χέρια τις νιφάδες σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με σιρόπι μέχρι να αποκτήσουν μία ομοιογενή μορφή, να γίνουν μάζα που στέκεται δηλαδή.
Το στρώνουμε σε μία στρόγγυλη φόρμα και το βάζουμε για καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σας έχω και εναλλακτική. Αν δεν συμπαθείτε το σιρόπι (το έχω ακούσει και αυτό) μπορείτε να πάρετε τα σοκολατένια πτι-μπερ ή τα απλά -μόνο που θα βάλετε λίγο κακάο- και λίγο λιωμένο βιτάμ, όπως κάνουμε για το cheesecake.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση:
Φτιάχνουμε μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής. Εγώ κάνω τη συνταγή που έχει στο κουτί από το κορν-φλάουερ! Τη χωρίζουμε στη μέση σε δύο μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνουμε τις δύο βανίλιες και στο άλλο τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη κρέμα σοκολάτα πάνω από τη βάση και στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε και την κρέμα βανίλια και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Κάνουμε την επικάλυψη:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει το μείγμα λείο και γυαλιστερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
Από εδώ και πέρα διακοσμούμε όπως θέλουμε. Μπορείτε να βάλατε κομματάκια φρούτων ή σταγόνες λευκής σοκολάτας ή να κάνετε κάποιο σχέδιο με γλάσο σοκολάτας. Εγώ προτίμησα να βάλω λίγες νιφάδες καραμέλας και λίγα φρούτα.

hookalltime.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου