Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Απάτη η φυλακή ασφαλείας Δομοκού»

«Απάτη η φυλακή ασφαλείας Δομοκού»
Τι υποστηρίζει σε επιστολή του ο καταδικασμένος για τη «17Ν» Αλ. Γιωτόπουλος
Τα πασίγνωστα βαριά ονόματα της εγκληματικότητας δεν έχουν μεταφερθεί στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας των φυλακών
Δομοκού, ισχυρίζεται ο Αλέκος Γιωτόπουλος.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της «17Ν» καταγγέλλει με επιστολή του στο «Έθνος» ότι είναι άδεια τα κελιά των φυλακών τύπου Γ, με μοναδική εξαίρεση τα «μεγάλα ονόματα της παλιάς "τρομοκρατίας"», ενώ «οι βαρόνοι του εγκλήματος, οι μεγαλοκαρχαρίες, βρίσκονται όλοι στα ίδια κελιά, αν όχι σε καλύτερα». Επίσης, χαρακτηρίζει άθλιες τις συνθήκες κράτησης και υποστηρίζει ότι «μπουκώνουν με χάπια κρατουμένους που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ψυχιατρείο».




«Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε τη φυλακή Γ τύπου υψίστης ασφαλείας, παρουσιάζοντάς την ως αποφασιστικό μέτρο για την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας. Υποστηρίζω εδώ ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από εσφαλμένο, είναι εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Αφού, όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις της, ούτε η ίδια η ΝΔ δεν το πιστεύει», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

Όπως σημειώνει ακόμη, «οι δύο υποπτέρυγες Ε1 και Ε2, που συνιστούν τη φυλακή Γ τύπου στον Δομοκό, στην ουσία είναι άδειες. Ενώ η καθεμιά διαθέτει 60 θέσεις, σήμερα έχει μόνο 12 κρατούμενους. Και από αυτούς τους 24, ούτε ένας δεν ανήκει στον χώρο της βαριάς εγκληματικότητας, που σύμφωνα με τις επίσημες αρχές και τα μίντια οργανώνουν σήμερα από τις φυλακές εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τόλμησε να φέρει εδώ ούτε ένα από τα πασίγνωστα βαριά ονόματα ή από τους άλλους 1.000 ισοβίτες περίπου, που έχει η χώρα. Γιατί γνώριζε ότι με το προβλεπόμενο καθεστώς η φυλακή κινδύνευε αν όχι να καεί, να γίνει ρημαδιό και να μην μείνει τίποτα όρθιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου