Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινάει η πρώτη Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Ραφήνα

Ξεκινάει η πρώτη Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης στη Ραφήνα του Γραφείου Ψυχικής Υγείας Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη & Συνεργάτες.
Η Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη ζωή τους και έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Πληροφορίες - εγγραφές: 22940-22002

Συνεντεύξεις ένταξης και νέες εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου και η ένταξη στην ομάδα θα ξεκινήσει από τις 20 Οκτώβρη (Δευτέρα 6μμ - 8μμ).

1. Τι είναι η ομάδα στήριξης;

Είναι μία ομάδα στήριξης και επικοινωνίας ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη ζωή τους. Ο σκοπός της ομάδας είναι να παρέχει ένα ασφαλές μέρος στα μέλη της δίνοντας τους τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον. Τα μέλη της ομάδας συναντιούνται με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες στήριξης και επικοινωνίας τους, να αναλάβουν ευθύνες για τον εαυτό τους, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να δουλέψουν μαζί για να λειτουργήσει ομαλά η ομάδα.

Τα προνόμια μίας ομάδας στήριξης είναι:

• Νιώθεις λιγότερο απομονωμένος
• Μοιράζεσαι κοινές εμπειρίες
• Ενδυνάμωση - παίρνεις δύναμη για την υγειά σου
• Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου
• Βρίσκεις έμπνευση από τους άλλους
• Έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις τους άλλους

Μία ομάδα στήριξης δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, τα προβλήματα τους, ιδέες και πληροφορίες με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες εμπειρίες.

2. Τι δεν μπορεί να κάνει η ομάδα στήριξης;

Μια ομάδα στήριξης δεν μπορεί να επιλύσει πρακτικά προβλήματα των ανθρώπων και δεν μπορεί να αντικαταστήσει ποτέ τις φαρμακευτικές υπηρεσίες του ψυχίατρου ή τις ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες του ψυχολόγου. Δεν θα επωφεληθούν όλοι από μια ομάδα στήριξης. Μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν για προσωπικά συναισθήματα μπροστά σε έναν αριθμό ατόμων.

3. Πως λειτουργεί η ομάδα στήριξης;

Το κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της ομάδας κάνει μία πρώτη συνάντηση με τον συντονιστή ψυχολόγο. Στη συνάντηση γίνεται ενημέρωση για την ομάδα, τους στόχους και τους κανόνες λειτουργίας της. Έπειτα γίνεται μία πρώτη κλινική αξιολόγηση των ψυχολογικών αναγκών του.

Η κάθε ομάδα αποτελείται από 5 - 10 μέλη και οι συναντήσεις γίνονται 2 φορές κάθε μήνα σε διάρκεια δύο ωρών.

4. Ποιός συντονίζει την ομάδα;

Συντονιστής της ομάδας είναι ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Bsc. Hons, PhD, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Institute of Psychiatry, King's College London (http://www.drmalliaris.com/). Ο Δρ Μάλλιαρης έχει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό ομάδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

5. Τι κοστίζει η συμμετοχή;

25 ευρώ η συνεδρία.

Παρέχεται έκπτωση σε όσους προπληρώσουν την συμμετοχή τους.

6. Πως ξεκινάω και που γίνονται οι ομάδες;

Καλέστε το Γραφείο Ψυχικής Υγείας του Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη & Συνεργάτες της Ραφήνας στο 22940-22002

Αττικής 5, Ραφήνα

7. Σημαντικές ημερομηνίες

Συνεντεύξεις ένταξης και νέες εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου και η ένταξη στην ομάδα θα ξεκινήσει από τις 20 Οκτώβρη (Δευτέρα 6μμ - 8μμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου