Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μια "Πύρρειος Νίκη" για τον Δήμο του Μαραθώνα

Ο κ.Ψηνάκης προσπαθώντας να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση "δήμαρχος/μαριονέτα" της κεντρικής διοίκησης και στηριζόμενος στην, θεωρητικά, καλή σχέση του με τα ΜΜΕ
προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων. Αυτές τις μέρες, μετά την συνέντευξη "πτώχευση", φάνηκε ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο "γυρίζουν το μπιφτέκι" τα ΜΜΕ. Έδειξαν πως καταπίνουν σαν στραγάλια τους "Ψηνάκιδες" και οποιονδήποτε άλλο τους διατάξει η κεντρική κυβέρνηση.
Ο κ.Ψηνάκης όταν φόρεσε το "σακάκι" του δημάρχου αυτό ήταν γεμάτο εκρηκτικά και τον τηλεχειρισμό τον έχει η κεντρική κυβέρνηση. 
Με την ξαφνική συνέντευξη περί "πτωχεύσεως" προσπάθησε να πάρει τον τηλεχειρισμό της "βόμβας/δήμαρχος" στο δικό του χέρι. Γιατί η κεντρική κυβέρνηση, έχοντας ξεφορτωθεί όλες τις ευθύνες για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει κρατήσει την "μάσκα οξυγόνου", τα λεφτά να την διαχειρίζεται μόνο εκείνη.
Ο δήμος δεν έχει δικά του λεφτά και έσοδα. Τα λεφτά που χρειάζεται για να λειτουργήσει, αν θέλει και όποτε επιθυμεί, του τα δίνει, εν είδη ελεημοσύνης και με πολλές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κεντρική κυβέρνηση.
Ο κ.Ψηνάκης όταν πήρε τον δήμο στα χέρια του αντιμετώπισε τα οικονομικά του όπως θα έκανε με μια επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. Πέραν των καταγγελιών περί κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης κ.λπ. -που αυτό θα αποδειχθεί αν ισχύει στα δικαστήρια- είδε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και καμία προοπτική χωρίς "παρακαλετό" και υπογραφές χρηματοδοτήσεων -που σε δένουν χειροπόδαρα και σε κάνουν μαριονέτα της κεντρικής κυβέρνησης- να πάρει τα λεφτά που είναι ήδη πιστωμένα για τον δήμο, ώστε να έχει την ρευστότητα που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. 

Έκανε λοιπόν, έναν τακτικό ελιγμό και ανάγκασε τους υπουργούς και ιθύνοντες να δηλώσουν ότι ο δήμαρχος δεν είναι μόνος του και την ευθύνη, πλέον, την έχουν αυτοί -κάτι που αληθεύει! Το αν θα είναι εντάξει ο δήμος στις υποχρεώσεις του το ανέλαβαν, απερίφραστα, εκείνοι.
Αυτός ακριβώς ήταν και ο σκοπός του κ.Ψηνάκη. 
Μέχρι στιγμής, όμως, πρόκειται για "πύρια νίκη" γιατί το βασικό του όπλο, τα ΜΜΕ, φρόντισαν αμέσως να τον εγκαταλείψουν αφού έτσι "πουλάνε" καλύτερα. Φρόντισαν να τον ξεφορτωθούν καταφεύγοντας στην εύκολη εξήγηση της "υπαναχώρησής του από την πτώχευση" δηλώνοντας έτσι τυφλή πίστη στα λεφτά και όχι στον πρωταγωνιστή.
Στήριξαν την εύκολη και εύπεπτη εκδοχή της "υπαναχώρησης και αναίρεσης της υποτιθέμενης πτώχευσης" με πηχαίους τίτλους και διεξοδικές αναλύσεις τις απίθανης υλοποίησης "πτώχευσης". Με αυτό τον τρόπο είναι προσφιλής στην μεγαλύτερη μάζα αλλά κυρίως "έγλειψαν το χέρι" εκείνων που τους ταΐζουν, αφού ο Ψηνάκης δεν μπορεί πια να τους δίνει "φρέσκια σάρκα".

Στο δήμος Μαραθώνα ήδη "τρέχει" το τεράστιο έργο πολλών εκατομμυρίων, ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα αφήσουν να χαθούν οι ιδιοκτήτες των κατασκευαστικών εταιρειών και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Θα είναι πολύ δύσκολο για τον κ.Ψηνάκη να γυρίσει την "πλάστιγγα" υπέρ του. Φυσικά αυτό δεν του ήταν άγνωστο. Δεν φαίνεται να είναι έκπληκτος γι' αυτό που συμβαίνει. Για όσους είναι απ' έξω μπορεί να φαίνεται ακροβατικό πάνω σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας από κάτω, αλλά το πιο πιθανό είναι ο κ.Ψηνάκης να περπατά με τόση άνεση πάνω στο σχοινί γιατί έχει εξασφαλίσει κάποιο νήμα ασφαλείας που εμείς δεν μπορούμε να δούμε. 

Αξιοσημείωτη είναι η σθεναρή αντίσταση του πρώην δημάρχου κ.Λουίζου που με γιατροσόφια και ξόρκια προσπαθεί να γιατρέψει τον καρκίνο.
Ξεχνάει, όμως ότι ο "τρόφιμος των Διαβατών" έλεγε ότι όλα ήταν ψέματα, μια προσπάθεια κατασυκοφάντησις του, ότι στα δικαστήρια θα λάμψει η αλήθεια και ότι τα δικαστήρια ήταν απλώς ένα διαδικαστικό θέμα για να επιστρέψει στην κοινωνία πεντακάθαρος. Όμως τα δικαστήρια είχαν εντελώς άλλα αποδεικτικά και υποχρεώθηκαν να του επιβάλλουν την ποινή των ισόβιων δεσμών με το γνωστό αποτέλεσμα, να πληγεί ανεπανόρθωτα ακόμη και η υγεία του.

Το μέλλον είναι δυσοίωνο για τον πρώην δήμαρχο κ.Λουίζο.

Ακόμη χειρότερο, όμως, είναι για τον κ.Ψηνάκη. Δεν ξέρω πως θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις τρομακτικές ανάγκες ενός δήμου σαν το Μαραθώνα που είναι σχεδόν μόνος του το 1/3 της Αττικής, σε έκταση. Που φιλοξενεί τα 2/5 του συνολικού πληθυσμού της Αττικής, αλλά ψηφίζουν μόνο 23.400 περίπου άτομα... Με τόσο λίγους εγγεγραμμένους δεν δικαιολογείται ούτε καν ο τζίρος του. Αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός κατοίκων με εγγεγραμμένους το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οι παγίδες πολλές.

Εύχομαι να μπορέσει να τα καταφέρει...και να αποδειχθεί ανώτερος των περιστάσεων.
Κυναίγειρος

9 σχόλια:

  1. Ανυπόγραφα κείμενα,δεν μας λεν΄κάτι.
    Κυναίγειρος 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο κείμενο για να δικαιολογεί την ''κολοτούμπα'' και το ρεζιλίκι του .....
    Συνεχίστε.....έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο ρεζιλίκι;Ότι είναι υποχρεωμένος σαν άλλος Τρικούπης να δηλώσει ότι ΄΄Δυστυχώς επτοχεύσαμεν΄΄;Δεν είδαμε καμία απολύτως κολοτούμπα.Αν τα χρήματα που λέει ο τέως ότι υπάρχουν και δεν είναι δεσμευμένα,γιατί δεν τα χρησιμοποίησε και του έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών;Τα 12.000.000 που χρωστάει ο Δήμος είναι ψέματα;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε ρε καλύπτεις τον προην Μαραθωνα που άφησε 40.000.000 χρέος στο Λοΐζο και τον άλλο που χρωστάει 2.000.000 στο νερό ντροπή !!!!!! Σε όλους σας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου