Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 14.000.000€ το χρέος του Δήμου Μαραθώνα!


Από τον Γιάννη Κοντογεώργο
Ο δήμαρχος «τρελάθηκε»; (κατά το αφεντικό τρελάθηκε) και... σήκωσε σκόνη, χωρίς λόγο κι αιτία; Ο «καπνός» που βγήκε κι... έπνιξε όλη την Ελλάδα, ήταν «χωρίς φωτιά»; Τα επίσημα
στοιχεία που...ξετρύπωσε «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνα, καταδεικνύουν το αδιαμφισβήτητο γεγονός: η «λυπητερή» του Δήμου ανέρχεται σήμερα (γιατί κανείς δε μπορεί να γνωρίζει ποιες άλλες οικονομικές υποχρεώσεις του δήμου θα βγουν στο μέλλον) στο ποσό των 12.705.000€ περίπου, με τα 3.000.000€ να πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος του 2014. Στα ποσά αυτά προστίθεται 1.345.460€, ποσό που έχει κερδίσει δικαστικά με τελεσίδικη απόφαση, η Τράπεζα Πειραιώς, σε σχέση με πρώην εργοστάσιο πορσελάνης της ΕΤΒΑ στη Νέα Μάκρη, και που επίσης, πρόκειται για άμεση καταβλητέα υποχρέωση.

Ερώτημα πρώτον, είναι το «πόθεν» τούτο το χρέος, κάτι που θ’ απαντηθεί από τις Ελεγκτικές Αρχές.
Ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με το ηθικό και πολιτικό κομμάτι, αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκε γραπτώς και προφορικώς, ο τέως δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος, ο οποίος λίγες μέρες πριν παραδώσει την εξουσία (τον Αύγουστο) μακάριζε τους νέους διοικούντες που παραλάμβαναν τον «πιο νοικοκυρεμένο Δήμο όλης της χώρας» δηλώνοντας τα εξής: «Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε υποχρεώσεις και αφήνουμε 2.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς».
Οι αριθμοί δεν επιδέχονται παρερμηνειών ή άλλων εξηγήσεων, παρά το γεγονός ότι, οικονομικοί «αλχημιστές» υπάρχουν παντού (και στο Κράτος και σε Δήμους κ.λπ.). Η προεκλογική (ακόμα) επιμονή του δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη, να ξεκαθαριστεί, ν’ αποτυπωθεί και να δημοσιοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, αποδεικνύεται απόλυτα σωστή και δικαιολογημένη.
Εάν οι πολίτες είχαν μείνει με την εντύπωση ότι, οι νεοεκλεγμένοι παραλαμβάνουν τον Δήμο που παρουσίαζαν οι απερχόμενοι, τότε το πρόβλημα θα ήταν όλο δικό τους (σ.σ. των νεοεκλεγμένων).
Οι πολίτες, αφ’ ενός απαιτούν να μάθουν την αλήθεια για το πως έφτασαν εδώ τα πράγματα και αφ’ ετέρου, δεν θα δεχτούν ξανά, να πληρώσουν εκείνοι το «μάρμαρο».
«Μαζί δεν τα φάγαμε» είναι το σύνθημα των κατοίκων, οι οποίοι εύχονται να γίνει πράξη η υπόσχεση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου για «εφαρμογή προγράμματος εξυγίανσης των ΟΤΑ».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης.... τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

www.dimotisnews.gr

5 σχόλια:

  1. Να τα γυρίσει πίσω ο Λουίζος.Έτσι δεν είπε;
    Άμα λείψει έστω και ένα ευρώ από τον Δήμο,είμαι υπεύθυνος εγώ;
    Δώστα τώρα πίσω !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ
    ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ»
    Προς ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ
    Εκδότη εφημερίδας «Ο Δημότης» και ιστοσελίδας dimotisnews.gr
    Μαραθώνας 23 Οκτωβρίου 2014
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
    Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τύπος
    Δημοτικός Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
    Κύριε Κοντογεώργο,
    Σε δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα dimotisnews.gr με ημερομηνία 22/10/2014 και με τίτλο «Πάνω από 14.000.000€ το χρέος του Δήμου Μαραθώνα!» αναφέρεστε ότι στα τέλη Αυγούστου 2014 η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος παρέδωσε στη σημερινή, χρέη τουλάχιστον 14.000.000€.
    Επειδή όσα αναφέρετε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδή και ανακριβή και τα εκλαμβάνουμε ως μια ακόμα προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισής μας, σας καλούμε εντός 24 ωρών όπως παραθέσετε επίσημα στοιχεία των οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος που να επιβεβαιώνουν το δημοσίευμά σας. Εάν όχι να ζητήσετε επίσημα συγνώμη, με κείμενο που θα τυγχάνει εκ των προτέρων της έγκρισής μας, άλλως θα αναγκαστούμε να κινήσουμε τις από το Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.
    Ιορδάνης Λουίζος
    π. Δήμαρχος Μαραθώνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αοριστολογίες και κουτσομπολιά χωρίς αποδείξεις.Άσχετο και προβοκατόρικο το σχόλιο . Γι αυτό.....οι συκοφάντες μέσα .TΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ και άργησε να το κάνει.

      Διαγραφή
    2. Άμα με ΄΄κατασυκοφαντούσαν΄΄ κατά τον τρόπο που ΄΄κατασυκοφαντείται΄΄ ο κ.Λουίζος,θα είχα καταθέσει αγωγή εδώ και κάτι εβδομάδες.
      Αυτός γιατί δεν το έχει κάνει ήδη;

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου