Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον υπεύθυνο-συντονιστή του Κέντρου Υγείας Σπάτων πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων- Αρτέμιδος, με επικεφαλής τον δημοτικό
Σύμβουλο της παράταξης. Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώθηκαν για το φλέγον ζήτημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Ο αριθμός των ιατρών που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας δεν επαρκεί ούτε για τα απολύτως στοιχειώδη! Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού δεν φτάνει ούτε το ελάχιστο νούμερο των 10 ατόμων που προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συντονιστής του ΚΥ από την περασμένη άνοιξη και αρκετές φορές έκτοτε έστειλε σχετικά έγγραφα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στην Περιφέρεια που εμπλέκονται στην Διοίκηση του Κέντρου, αλλά και στη σημερινή Δημοτική Αρχή, ενημερώνοντας για τα προβλήματα του Κέντρου και ζητώντας συγκεκριμένο πρόσθετο προσωπικό, ώστε τουλάχιστον να καλύπτονται οι ανάγκες για το ελάχιστο προσωπικό που απαιτεί η 24ώρη λειτουργία του Κέντρου. Ο συντονιστής επισήμανε τις ελλείψεις σε παιδίατρο, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο και καρδιολόγο και ΟΡΛ και ότι εδώ και πάνω ένα χρόνο έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους τα σχετικά αιτήματα. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορεί να υπάρχει μακρόχρονος προγραμματισμός και σταθερή κάλυψη των αναγκών, σε αντίθεση με την ισχύουσα πρακτική πρόσληψης γιατρών για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οι ελλείψεις παραμένουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες για την 24ώρη λειτουργία του ΚΥ, ενώ συγχρόνως οι γιατροί είναι απλήρωτοι για εφημερίες έως και δύο χρόνων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε στο επόμενο διάστημα συναντήσεις και με μαζικούς φορείς της περιοχής (π.χ σωματείο συνταξιούχων), όπου εκφράστηκε η ανάγκη για ένα σύγχρονο ΚΥ, ανάγκη ιδιαίτερα οξυμένη για ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ανθρώπους με δυσκολίες μετακίνησης.
Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε εργαζόμενους & ασθενείς, να συσπειρωθούν στο ταξικό, λαϊκό-εργατικό κίνημα διεκδικώντας:
  • ΚΥ 24ώρης λειτουργίας, όλο το χρόνο με πλήρη στελέχωση από προσωπικό τριών βαρδιών με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα (νοσηλευτών, διοικητικών, βοηθητικού προσωπικού, τεχνικών) και όλων των ιατρικών ειδικοτήτων.
  • με ολοκληρωμένη κάλυψη για επείγουσα ιατρική και ασθενοφόρα
  • με λειτουργία-επάνδρωση όλων των απαραίτητων υποδομών, με σύγχρονα μηχανήματα, υλικά και προσωπικό: τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τμήμα επείγουσας ιατρικής, τμήμα βραχείας νοσηλείας, ακτινολογικό, υπερηχογράφο, μικροβιολογικά-βιοχημικά εργαστήρια κτλ.
  • Δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Αν. Αττικής
  • ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΩΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.
ΣΠΑΤΑ, 12-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου